Header Ads

http://www.donatos.gr/

http://www.ottolina.gr/ http://www.newspallinis.gr/p/contact.html

Στην Τελική Ευθεία Νέο Εμπορικό Κέντρο από την REDS στην Κάντζα.

Στην Τελική Ευθεία Νέο Εμπορικό Κέντρο από την REDS στην Κάντζα.
Τουλάχιστον τέσσερα νέα μεγάλα εμπορικά κέντρα δρομολογούνται στο λεκανοπέδιο Αττικής με ορίζοντα ολοκλήρωσης την περίοδο 2019-2020, επενδύσεις που υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 800 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις,
μεγάλο ρόλο στις εν λόγω αναπτύξεις θα έχουν και τα ξένα κεφάλαια, που αναμένεται να εμπλακούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην υλοποίηση.
Η αισιοδοξία των επενδυτών πηγάζει από το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κλάδος δεν επηρεάστηκε από την κρίση και τη μείωση της κατανάλωσης, αντιθέτως κατόρθωσε να ενισχύσει το μερίδιό του έναντι των παραδοσιακών καταστημάτων, ιδίως εκείνων που βρίσκονται σε λιγότερο δημοφιλείς εμπορικές περιοχές.
Ως εκ τούτου, εφόσον ανακάμψει και το λιανεμπόριο τα επόμενα χρόνια, οι υπεραξίες από τα εν λόγω ακίνητα θα είναι ακόμα μεγαλύτερες. Οι νέες επενδύσεις θα σηματοδοτήσουν τη δεύτερη γενιά σύγχρονων εμπορικών κέντρων που αναπτύσσονται στην Ελλάδα, έχοντας ως στόχο τη διαφοροποίηση από τα υφιστάμενα κέντρα, με ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές ανησυχίες, σημαντική παρουσία πρασίνου στους κοινόχρηστους χώρους και με υψηλούς δείκτες ενεργειακής απόδοσης.
Εντός του 2017 προβλέπεται η λήψη της οικοδομικής άδειας για την ανάπτυξη ύψους 300 εκατ. ευρώ της εταιρείας Artume στην Ακαδημία Πλάτωνος.
Σημαντική εμπορική δραστηριότητα προβλέπεται και στο ακίνητο του Ελληνικού, εφόσον ληφθούν οι σχετικές άδειες περί τα μέσα του 2017, εκτιμάται ότι το εν λόγω κέντρο θα είναι σε θέση να λειτουργήσει περί το 2020-2021.
Σε τροχιά υλοποίησης αναμένεται να τεθεί το 2017 και το πρώην ακίνητο της Μπάμπης Βωβός στον Βοτανικό, το οποίο πλέον έχει περάσει υπό τον έλεγχο των πιστωτριών τραπεζών.

Το 2020 αναμένεται να εγκαινιαστεί το νέο εμπορικό κέντρο στην περιοχή της Κάντζας (Κτήμα Καμπά).
Σε αξιοποίηση, μεταξύ άλλων, και της αύξησης των ξένων επισκεπτών στην περιοχή της Αττικής, τα τελευταία χρόνια, προσανατολίζεται η διοίκηση της REDS, όσον αφορά στη διαμόρφωση της τελικής μορφής που θα λάβει το επενδυτικό σχέδιο του νέου υπερτοπικού εμπορικού κέντρου που δρομολογεί στην περιοχή της Κάντζας (Κτήμα Καμπά), σε έκταση 315 στρεμμάτων!
Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εισηγμένης Γιάννη Μωραΐτη, η γειτνίαση του ακινήτου με το αεροδρόμιο αλλά και το γεγονός της ύπαρξης μέσου σταθερής τροχιάς, μέσω του σταθμού του Προαστιακού, είναι προφανές ότι λειτουργούν υπέρ μιας τέτοιας προσέγγισης.
Όπως αναφέρει ο κ. Μωραΐτης: «Από τη στιγμή που υπάρχει ένα μέσο σταθερής τροχιάς, είναι προφανές ότι θα επιδιώξουμε να προσελκύσουμε και τους τουρίστες που θα θελήσουν να κάνουν μία στάση πριν φύγουν από την χώρα, όπως συμβαίνει και σε άλλα μέρη του κόσμου». Σε κάθε περίπτωση, στόχος της REDS είναι να δημιουργηθεί ένα πάρκο εμπορίου που δεν θα έχει καμία σχέση με τα μέχρι σήμερα αναπτυγμένα εμπορικά κέντρα.
«Στόχος μας είναι να κάνουμε κάτι τελείως διαφορετικό, καθώς σε αντίθετη περίπτωση το μόνο που θα κατορθώσουμε είναι να υδροκεφαλίσουμε την αγορά, στερώντας έσοδα τόσο από εμάς όσο και από τους ανταγωνιστές μας», τονίζει ο κ. Μωραΐτης. Αυτήν την περίοδο το επιτελείο της REDS οριστικοποιεί το σχετικό επιχειρηματικό σχέδιο.
Υπενθυμίζεται ότι το νέο εμπορικό κέντρο θα προσφέρει οικοδομήσιμη επιφάνεια 89.000 τ.μ., εκ των οποίων 79.700 τ.μ. αφορούν τα νέα κτίρια και 9.300 τ.μ. αφορούν τα υφιστάμενα κτίσματα. Οι δε προτεινόμενες χρήσεις περιλαμβάνουν, πλην του εμπορίου και της ψυχαγωγίας, γραφεία και εστίαση. Σύμφωνα με το επενδυτικό σχέδιο, στόχος της REDS είναι το νέο κέντρο να αποτελέσει τον υπ’ αριθμόν ένα εμπορικό και τουριστικό προορισμό της χώρας, με επισκεψιμότητα 12 εκατ. καταναλωτών ετησίως και με τον τζίρο να υπολογίζεται σε 150 εκατ. ευρώ σε 12μηνη βάση.
Η διοίκηση της REDS αναζητά στρατηγικούς επενδυτές που θα βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της έκτασης, ωστόσο το πιθανότερο είναι οι σχετικές εξελίξεις να «τρέξουν» ταχύτερα μετά τη λήψη των οικοδομικών αδειών, όταν και η εταιρεία θα βρίσκεται σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση και θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει υψηλότερο τίμημα.
Επί του παρόντος, εκτιμάται ότι είναι εφικτή η έγκριση της πολεοδομικής μελέτης για την ένταξη στο σχέδιο πόλης της έκτασης του κέντρου, πριν από το τέλος του έτους, ενώ θα ακολουθήσει η έκδοση σχετικού προεδρικού διατάγματος που θα κυρωθεί και από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Εν συνεχεία, το μόνο που θα απομένει θα είναι η λήψη των σχετικών οικοδομικών αδειών, με τον σημερινό σχεδιασμό να κάνει λόγο για έναρξη της λειτουργίας του νέου κέντρου εντός του 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια