Header Ads

http://www.donatos.gr/

http://www.ottolina.gr/ http://www.newspallinis.gr/p/contact.html

Ένα κτίριο , κοστίζοντας εκατομμύρια ευρώ στους δημότες, ΔΕΝ ήταν ασφαλισμένο απο την δημοτική αρχή καταγγέλλει ο Παναγιώτης Μερτύρης.

Ένα χρόνο μετά και τα ερωτήματα για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο Δημαρχείο του Γέρακα παραμένουν αναπάντητα !


Ένα χρόνο μετά, ο δήμαρχος όχι μόνο δεν έχει αναλάβει
το μέγεθος της ευθύνης που του αναλογεί, αλλά τηρεί σιγή ιχθύος και συμπεριφέρεται σαν να μην έχει συμβεί ποτέ το γεγονός.


Μπορεί η δημοτική αρχή να καταβάλλει "φιλότιμες"
προσπάθειες να ξεχάσουμε το περσινό γεγονός που σημάδεψε τον Δήμο μας, όμως οι μέρες των Χριστουγέννων μας το έφεραν έντονα στην μνήμη μας. Τα ξημερώματα της 19ηςΔεκεμβρίου του 2015, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο δημαρχείο του Γέρακα, από την οποία προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές. Η φωτιά ξεκίνησε από την αίθουσα αναμονής του δημαρχιακού μεγάρου, που εκείνες τις ημέρες φιλοξενούσε την έκθεση οικοτεχνικών προϊόντων, και στην συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλους χώρους. Τόσο η αίθουσα, όσο και τα εκθέματα καταστράφηκαν ολοσχερώς, φέρνοντας σε πλήρη απόγνωση τους εκθέτες, ενώ σημαντικές ζημιές παρουσίασε και η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ευτυχώς, η φωτιά εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες με αποτέλεσμα να μην θρηνήσουμε θύματα.
Τότε, και μετά από έντονες πιέσεις που άσκησε η παράταξή μας, ο δήμαρχος συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο όπου του θέσαμε διάφορα καίρια ερωτήματα.
Τα συμπεράσματα που βγήκαν τότε δεν ήταν απλά απογοητευτικά, αλλά και τραγικά για τον Δήμο μας.
Το κτίριο ΔΕΝ ήταν ασφαλισμένο για πυρκαγιά. Ένα κτίριο που η δημοτική αρχή διαφήμιζε όλα τα χρόνια σαν σύγχρονο βιοκλιματικό, κοστίζοντας εκατομμύρια ευρώ στους δημότες, ΔΕΝ ήταν ασφαλισμένο για πυρκαγιά. Μόνο απαράδεκτο μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι από το 2013 όπου έληξε και η τελευταία του ασφάλεια πυρός, η δημοτική αρχή δεν προχώρησε στην ανανέωση του συμβολαίου. Κε Δήμαρχε υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που δεν ανανεώσατε την ασφάλεια του κτιρίου; Και αν ναι, γιατί δεν μας το γνωστοποιείτε να το μάθουμε και εμείς; Αλήθεια κε Δήμαρχε η αμέλεια και η αδιαφορία σας θα κοστίσουν στους δημότες 1.000.000 ευρώ; Δυστυχώς, όταν δεν δίνετε απαντήσεις σε τόσο σημαντικά ερωτήματα μας κάνετε να σκεφτόμαστε ύποπτα για τις προθέσεις σας.
Δεν έφτανε όμως μόνο αυτό.
Ο χώρος ΔΕΝ πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για την φιλοξενία εκδηλώσεων, όπως η έκθεση οικοτεχνίας.
Ο τεχνικός ασφαλείας ΔΕΝ διατηρούσε σχετικό βιβλίο ελέγχου λειτουργίας του συστήματος.
ΔΕΝ υπήρχε πιστοποιητικό πυρασφάλειας, εγκεκριμένο από την πυροσβεστική υπηρεσία.
Ακόμα ΔΕΝ γνωρίζουμε εάν λειτούργησαν τα συστήματα πυρανίχνευσης και αυτόματης πυρόσβεσης.
Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε, και ακόμα ΔΕΝ έχουμε λάβει το πόρισμα της Πυροσβεστικής. Όπως γνωρίζουμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις, η Πυροσβεστική καταθέτει το πόρισμα εντός του πρώτου τριμήνου. Τί γίνεται όμως με τον δικό μας Δήμο; Ποιά η αιτία που καθυστερεί τόσο πολύ, και μετά από τόσο καιρό δεν γνωρίζουμε τα αίτια της πυρκαγιάς;
Ένα χρόνο μετά, ο δήμαρχος όχι μόνο δεν έχει αναλάβει το μέγεθος της ευθύνης που του αναλογεί, αλλά τηρεί σιγή ιχθύος και συμπεριφέρεται σαν να μην έχει συμβεί ποτέ το γεγονός. Η τελευταία κίνηση, που θυμόμαστε, είναι η δαπάνη του υπέρογκου ποσού των 90.000 ευρώ στην οποία προέβη για τον καθαρισμό του δημαρχείου μετά την καταστροφή που υπέστη. Από κει κι έπειτα, δεν έχουμε λάβει την παραμικρή ενημέρωση σχετικά την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς και το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των ζημιών. Όπως, αρχικά, μας είχε ενημερώσει ο Δήμαρχος ο προϋπολογισμός των ζημιών ανέρχεται στο ποσό των 990.000 ευρώ, από τότε έχει αφήσει στο σκοτάδι δημότες και δημοτικό συμβούλιο αναφορικά με το γεγονός. Καλό θα ήταν λοιπόν, η δημοτική αρχή να σταματήσει να συγκαλύπτει την υπόθεση και να δώσει άμεσα τις απαιτούμενες απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα όπως, τι αναφέρει το τελικό πόρισμα της πυροσβεστικής, από πού σκοπεύει ο δήμος να βρει τους πόρους για την χρηματοδότηση των έργων ανακατασκευής του δημαρχείου, το χρονικό ορίζοντα περάτωσης των έργων αυτών, και διάφορα άλλα εύλογα ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν ποτέ. Είναι ερωτήματα πρωτεύουσας σημασίας για τον Δήμο μας, που όλοι μας οφείλουμε να γνωρίζουμε. Ωστόσο, για εμάς δεν αποτελεί πλέον έκπληξη η στάση της δημοτικής αρχής, η οποία για ακόμη μια φορά έχει πλεύσει σε γνώριμα γι’ αυτήν νερά, και επιδεικνύει πλήρη απάθεια και απαξίωση σε ένα τόσο καίριο ζήτημα. Δυστυχώς ο δήμαρχος, ακόμα και μετά τόσα χρόνια θητείας, δείχνει να μην έχει συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της θέσης που έχει κληθεί να υπηρετήσει στην τοπική αυτοδιοίκηση, αρνούμενος πεισματικά να αντιληφθεί ότιο Δήμος ΔΕΝ είναι δική του επιχείρηση.Να του υπενθυμίσουμε, λοιπόν, για πολλοστή φορά ότι το Δημαρχείο ανήκει στους δημότες και πρωταρχικό του καθήκον θα έπρεπε να είναι τόσο η δική τους ενημέρωση, όσο και του δημοτικού συμβουλίου, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα αφυπνιστεί και θα αναλάβει τα καθήκοντα αλλά και τις ευθύνες που του αναλογούν. Οι Δημότες ΔΕΝ θα πληρώσουν και αυτή την φορά την «ανευθυνότητα» του κου Ζούτσου και τον καλούμε εδώ και τώρα να δώσει άμεσα απαντήσεις και λύσεις τις οποίες οφείλουν να γνωρίζουν και να κρίνουν οι ψηφοφόροι του αλλά και στο σύνολο οι δημότες της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης.
Η κοροϊδία και η υποκρισία πρέπει να έχουν και κάποια όρια !

Δεν υπάρχουν σχόλια