Header Ads

http://www.donatos.gr/

http://www.ottolina.gr/ http://www.newspallinis.gr/p/contact.html

Ψήφισμα κατά της ενοποίησης των αστυνομικών τμημάτων του Δήμου Παλλήνης


Πρέπει με μια νέα αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου μας να είναι άμεση και με ομόφωνο ψήφισμα κατά της ενοποίησης των αστυνομικών τμημάτων, με αίτημα να παραμείνουν και τα δύο αστυνομικά τμήματα που λειτουργούν σήμερα στο Δήμο μας, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής μας και της μεγάλης έκτασης του Δήμου μας.
Πρέπει και οφείλουμε να δράσουμε και να αντιδράσουμε άμεσα όπως και οι περιφερειακοί Δήμοι.

 Το αίσθημα της ανασφάλειας είναι ήδη διάχυτο στους κατοίκους του Δήμου μας, μιας και η στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων σε ανθρώπινο δυναμικό είναι ανεπαρκής. Ενώ, λοιπόν, το αίτημα πολιτών και φορέων είναι η επάνδρωση των τμημάτων με επιπλέον προσωπικό, το Υπουργείο αποφασίζει να αφήσει στο έλεος των εγκληματιών και των κακοποιών τους κατοίκους των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου μας, να ενισχύσει το αίσθημα ανασφάλειας  και να αφήσει ανυπεράσπιστους τους πολίτες και τις περιουσίες  τους απέναντι σε κάθε πράξη ανομίας.
Σαφώς και γνωρίζετε, όπως οφείλετε, ότι η εγκληματικότητα στο Δήμο μας αυξήθηκε επικίνδυνα από κλοπές αλλά και εγκλήματα.
Σας υπενθυμίζω και  προτείνω με την επιστολή μου αυτή κ. Δήμαρχε:
 Οι κάτοικοι του Δήμου Παλλήνης δεν είναι πολίτες δεύτερη κατηγορίας. Απαιτούμε από εσάς να επανεξετάσετε το θέμα της προτεινόμενης συγχώνευσης των αστυνομικών τμημάτων στον Δήμο μας. Ως Δημοτική Αρχή, πρέπει να είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας, στη διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματός τους, για παραμονή των αστυνομικών τμημάτων, επαρκή στελέχωση τους ώστε η ζωή και η περιουσία του σαν μην διατρέχει κανέναν κίνδυνο.
Σας δηλώνω ότι θα με βρείτε απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της ζωής και της καθημερινότητας των συνδημοτών μας.
Σας παραθέτω ψηφίσματα περιφερικών Δήμων:

Επανεξέταση του σχεδιασμού για τα αστυνομικά τμήματα του Δήμου Σαρωνικού.

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών / Προστασίας του Πολίτη του Δημάρχου Σαρωνικού κ. Σωφρόνη Γ. με τον Γεν. Γραμματέα  κ. Αναγνωστάκη Δ. και παραδόθηκε η απόφαση υπ’ αριθμόν 29/17 του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου είχε ληφθεί κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου με αίτημα να παραμείνουν και τα δύο αστυνομικά τμήματα που λειτουργούν σήμερα, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής μας και της μεγάλης έκτασης του Δήμου.

Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου αποφάσισε να προβεί σε επανασχεδιασμό της λειτουργίας των Α.Τ. πανελλαδικά, ωστόσο ο σχεδιασμός για το Δήμο Σαρωνικού δεν μας βρίσκει σύμφωνους και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής μας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Υπήρξε δέσμευση του Γεν. Γραμματέα, για επανεξέταση του σχεδιασμού για το Δήμο Σαρωνικού και παραμονής της λειτουργίας των τμημάτων ως έχει σήμερα.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιστράτηγος Καραμαλάκης Μ. Επιτελάρχης Α.Ε.Α., ο Αντιστράτηγος Μπάκας Α. Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μπακολας Δ., ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καλυβίων κ. Κολαξής Γ., και ο Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Τζιβίλογλου Γ.

Ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος επιμένει στην μη ενοποίηση των αστυνομικών τμημάτων.


Νέα αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων-Αρτέμιδος με ομόφωνο ψήφισμα κατά της ενοποίησης των αστυνομικών τμημάτων Σπάτων-Αρτέμιδος (καταργείται το δεύτερο) και με κύριο επιχείρημα, Στο ψήφισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων: "Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο πνεύμα και την ουσία του Π.Δ. 17/2017 που αφορά στην «Αναδιάταξη- αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας » διότι θεωρεί ότι: Δεν έχει ληφθεί υπόψη η ανθρωπογεωγραφία του Δήμου Σπάτων- Αρτέμιδος."Τσoμάκη Ευαγγελία                                                    Παλλήνη  15 / 03  /2017
Τοπικός Σύμβουλος
Δ/Ε Ανθούσας
Email:tsomakievi@gmail.com

ΔΗΜΟΣIΕΥΣΗ ΣΧΟΛIΟΥ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο NEWS ΠΑΛΛΗΝΗΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...Δεν υπάρχουν σχόλια