Header Ads

http://www.donatos.gr/

http://www.ottolina.gr/ http://www.newspallinis.gr/p/contact.html

Μεγάλη διάκριση για το 2 ΓΕ.Λ ΠΑΛΛΗΝΗΣ η 11η θέση στο Φεστιβάλ «FI in Schools»Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι το 2 Γ.Ε.Λ ΠΑΛΛΗΝΗΣ στο διαγωνισμό “F1 in Schools”, που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 28,29 & 30 Απριλίου 2017 στο εμπορικό κέντρο Τhe Mall Athens, κατέκτησε την 11η θέση πανελλαδικά.
Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 2 ΓΕ.Λ. Παλλήνης με αρχηγό τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΩΤΕΙΝΟ και την ομάδα του να την στελεχώνουν οι μαθητές  ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΥΛΧΑΙ, ΝΙΚΟΣ  ΤΣΟΚΑΣ, BENIAMIN HANNA, ΕΥΗ ΓΙΑΓΚΑ, ΜΙΝΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΛΕΔΗΣ και ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΣ
Ο Αρχηγός της ομάδας του 
2 ΓΕ.Λ Παλλήνης Δημήτρης Φωτεινός 
Στον διαγωνισμό “F1 in Schools, μας δήλωσε ο Δημήτρης Φωτεινός, δυστυχώς, δεν καταφέραμε να φτιάξουμε το καινούριο αυτοκίνητο που σχεδιάσαμε, λόγω μίας μεγάλης καθυστέρησης από μεριάς ενός υποτιθέμενου υποστηρικτή μας, που εν τέλει μόνο υποστήριξη δεν ήταν !!! δεν μας έδωσε... και έτσι ήρθαμε με το παλιό (των προκριματικών) και  δεν μπορέσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Κι όμως η καλή δουλειά και προετοιμασία που είχε γίνει από την ομάδα,  στα θέματα  που βαθμολογηθήκαμε όμως ήμασταν στους πρώτους και για αυτό αποσπάσαμε και τρία βραβεία, της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας και της ομάδας με την καλύτερη ταυτότητα και με την καλύτερη ιστοσελίδα. Δυστυχώς η ατυχία με το αυτοκίνητό μας δεν μας επέτρεψε να προκριθούμε στο παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού. Τερματίσαμε 6οι στα προκριματικά  αρχικά από περίπου 60 ομάδες που είχαν λάβει μέρος στον διαγωνισμό και 11οι ανάμεσα στις 16  ομάδες στον πανελλήνιο τελικό.
Δεν υπήρξε καμία υποστήριξη από το σχολείο,  τον δήμο και με δυσκολία είχαμε πρόσβαση στα χρήματα κάποιων χορηγών μέσω του λογαριασμού του Συλλόγου Γονέων.Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας το Surfy.io, την Ευρωπαϊκή Πίστη, το UK4U, και τη Μασκώτ Ζαχαροπλαστική. Επίσης ευχαριστούμε πολύ τους γονείς μας που μας στάθηκαν και μας βοήθησαν να φτάσουμε μέχρι εδώ.
.
Τα παιδιά του 2 ΓΕ.Λ Παλλήνης  τα επισκέφθηκε πάρα πολύς κόσμος στο περίπτερο τους  στο εμπορικό κέντρο Τhe Mall Athens, να τους ευχηθεί από κοντά καλή επιτυχία. Μεταξύ αυτών ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Παλλήνης Γεώργιος Καρατζάς και η τοπική σύμβουλος Δήμου Παλλήνης κυρία Τσομάκη Ευαγγελία


Το F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά (STEM Education), καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών).
F1 in Schools είναι ένας διαγωνισμός STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), και σκοπός του είναι ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η προώθηση μινιατούρων αγωνιστικών αυτοκινήτων F1, φτιαγμένα από ένα ειδικό πολυμερές πολυουρεθάνης (που ονομάζεται F1 Model Block). Τα αυτοκίνητα κινούνται με τη βοήθεια αμπουλών συμπιεσμένου CO2,
 και ταχύτητα περίπου 60-70 χλμ/ώρα πάνω σε μία ευθύγραμμη αγωνιστική πίστα μήκους 24m, στην οποία είναι συνδεδεμένα μ’ ένα λεπτό νήμα.

Η πίστα διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ώστε να μπορούν δύο αυτοκίνητα να συναγωνίζονται ταυτόχρονα. Με τη χρήση αισθητήρων και κατάλληλο εξοπλισμό μετρούνται οι χρόνοι από την στιγμή εκκίνησης των αυτοκινήτων μέχρι να περάσουν την γραμμή τερματισμού της πίστας, καθώς και οι χρόνοι αντίδρασης των μαθητών στην εκκίνηση.
Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε τρεις φάσεις τους Προκριματικούς, τους Εθνικούς και τέλος τους Παγκόσμιους ΤελικούςΤο παρόν διαδικτυακό μέσο NEWS ΠΑΛΛΗΝΗΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια