Header Ads

http://www.donatos.gr/

http://www.ottolina.gr/ http://www.newspallinis.gr/p/contact.html

Η NEWS ΠΑΛΛΗΝΗΣ: Αποκαλύπτει παράνομη υδροδότηση, σπατάλη δημοσίου αγαθού εις βάρος των δημοτών


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO

"Πόλεμος" του νερού γίνεται στο Γέρακα, στην περιοχή του Νεκροταφείου. Με το νερό να λείπει σε αυτούς που έχουν ρολόγια και είναι νόμιμοι και να σπαταλιέται, σε περιπτώσεις που δείχνουν πως πρόκειται για κλοπή.  

Για το γεγονός αυτό, για το οποίο είναι ενήμερη και η Δημοτική Αρχή -φαίνεται να "νίπτει τας χείρας της" και να κάνει τον… Πόντιο Πιλάτο.

Η NEWS ΠΑΛΛΗΝΗΣ δέχτηκε  διαμαρτυρίες και επισκεφτήκαμε  την επίμαχη περιοχή, την πίσω πλευρά του νεκροταφείου του Γέρακα.
Σύμφωνα με όσα είδαμε και αποτυπώνονται και σε φωτογραφίες, η πόρτα που κάποτε είχε λουκέτο, ήταν ανοιχτή. Στον κεντρικό αγωγό μεταφοράς νερού που ξεκινούσε, είναι ξέφραγο αμπέλι, χωρίς τη στοιχειώδη προστασία από τον υδρομετρητή, υπήρχαν ενώσεις.
Ήταν φανερά τα σημάδια από τα σημεία που με λάστιχα γινόταν κλοπή του νερού.
Έχουν  ενώσει τον σωλήνα παροχής μετά από το ρολόι του νεκροταφείου του Γέρακα, οπότε παίρνουν νερό απευθείας από την ύδρευση του νεκροταφείου χωρίς να περνά μέσα από ένα ρολόι που μετρά την κατανάλωση του καταυλισμού των Ρομά.
Για το αληθές του συμβάντος, αυτό το διαβεβαιώνει αυτόπτης μάρτυρας σε βλάβη που σημειώθηκε σήμερα 13/9/2017 και ώρα 11: 00 π.μ, στην οδό Αττικής πίσω από το κοιμητήριο.
Σε δωρεάν παροχή νερού από τον Δήμο στους γνωστούς παροικούντες, ο δημοτικός σύμβουλος του κ. Ζούτσου Δημήτριος Καρκούλιας από το προσωπικό του λογαριασμό στο F/B.
Το ΚΛΟΥ της ημέρας είναι, ότι η όταν επισκεφτήκαμε την περιοχή και ειδικά το συγκεκριμένο σημείο ,περίπου κατά τις 12.20΄, η βλάβη είχε επισκευαστεί. Το ερώτημα είναι από ποιον?
 Από το δήμο ή από ιδιώτη υδραυλικό παντός στο επίμαχο VIDEO που ακόλουθη ακούγετε η φωνή ενός Ρομά να λέει     

«ΤΟ ΞΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ» τα συμπεράσματα δικά σας


Αυτό γίνεται κατά κόρον και οι κάτοικοι του καταυλισμού των Ρομά που έχουν καταφύγει σε αυτήν τη μεθόδευση, η οποία είναι στην κυριολεξία ληστεία.  Ο Άρμόδιος αντιδήμαρχος (Σταματίου),ποιες ενέργειες και μέτρα έχει πάρει.
 Χρειάζεται να αποκατασταθεί αυτή η αδικία, γιατί δεν μπορεί κάποιοι να μην πληρώνουν ούτε ευρώ το τρίμηνο και να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες νερού για το σπίτι τους, την αυλή τους και τον κήπο τους, εις βάρος χιλιάδων συμπολιτών μας.
Πιο κάτω βλέπεις 2 - 3 ρολόγια που μετρούν την κατανάλωση του νερού, σε νόμιμους πελάτες που έχουν πληρώσει για να συνδεθούν και πληρώνουν για το νερό που καταναλώνουν.
Με όλα αυτά είναι φανερό ότι ο Δήμαρχος  πρέπει να παρέμβει, να προστατεύσει , το δημόσιο αγαθό, το νερό, να βάλει τάξη και να απονείμει δικαιοσύνη, δικαιώνοντας τους νόμιμους, αυτούς που έχουν συνδεθεί και πληρώνουν.
Είναι απαράδεκτο ο δήμαρχος του τόπου μας να αδιαφορεί εις βάρος σε μια τοπική κοινωνία. Και μάλιστα σε μία δημοτική κοινότητα που έχει διατελέσει ως δήμαρχος παλαιότερα, πριν τον Καλλικράτη, και φαίνεται να ήξερε από πολύ κοντά τι ακριβώς συνέβαινε.
Θα μπορούσε λοιπόν να είχε δώσει λύση χρόνια τώρα και να τους αποτρέψει να συνεχίσουν να το κάνουν. Αλλά το άφηνε να διαιωνίζεται χάριν εκλογικής πελατείας.
Αρκεί να αναλογιστεί κανείς, όχι μόνο ό,τι χάσαμε τόσα χρόνια αλλά και όσα θα κερδίζαμε από αυτή την υπόθεση σαν δήμος Παλλήνης.
Η σύνδεση παροχής που δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί υδρομετρητής ή η τοποθέτηση υδρομετρητή χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες αποτελεί κλοπή νερού. Κλοπή αποτελεί και οποιαδήποτε σύνδεση των εγκαταστάσεων ύδρευσης ενός ακινήτου με τους αγωγούς τροφοδοσίας με σκοπό την λήψη νερού από αυτούς ή από κρουνούς πυρόσβεσης, αγωγούς ποτίσματος δημοτικών και κοινοτικών εκτάσεων, δημοτικών και κοινοτικών κτιρίων, χώρων όπως και οποιαδήποτε αλλοίωση των ενδείξεων του υδρομέτρου, ή επέμβαση σε αυτό. Επίσης κλοπή αποτελεί και οποιαδήποτε παράκαμψη του υδρομέτρου με την τοποθέτηση παροχής πριν από αυτό με σκοπό την άντληση ύδατος.
Οι παραπάνω παραβάσεις τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, με πρόστιμο, με αφαίρεση της παροχής ή όπως αλλιώς αποφασίσει το Δ.Σ. και πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

 Όταν η Δημοτική αρχή αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες της και να πράξει τα αυτονόητα στα πλαίσια των καθηκόντων της και μάλιστα κωφεύει στα παράπονα και υποδείξεις των δημοτών.

 Έχοντας πάντοτε ως γνώμονα την σωστή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση, σας παραθέτουμε την ανάλυση του άρθρου 259 του Ποινικού Κώδικα που αφορά την Παράβαση καθήκοντος.

Άρθρο 259
Παράβαση καθήκοντος

Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή για να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη.

1.  1.      Έννοια

Το έγκλημα αυτό διαπράττει υπάλληλος, ο οποίος με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή για να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλον.

1.  2.      Προστατευόμενο έννομο αγαθό

Ως προστατευόμενο έννομο αγαθό θεωρείται το γενικότερο συμφέρον της ομαλής απρόσκοπτης διεξαγωγής της δημόσιας υπηρεσίας, η λειτουργία  των δημόσιων υπηρεσιών αποκλειστικά προς το συμφέρον της πολιτείας και της κοινωνίας που έχουν ταχθεί να εξυπηρετούν οι υπάλληλοι με χρηστότητα και καθαρότητα, αλλά και η εμπιστοσύνη των πολιτών στην καλή λειτουργία των υπηρεσιών.

Μετά τα παραπάνω εκτεθέντα και λόγω της αδιαφορίας του δημάρχου, καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και κάθε αρμόδιο όργανο της πολιτείας να αναλάβουν τις προσωπικές και πολιτικές τους ευθύνες.


Και οι υπεύθυνοι  να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Σας παραθέτουμε τις φωτογραφίες

 Το παρόν διαδικτυακό μέσο NEWS ΠΑΛΛΗΝΗΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...