Header Ads

http://www.donatos.gr/

http://www.ottolina.gr/ http://www.newspallinis.gr/p/contact.html

Ευαγγελία Τσομάκη : κ. αντιδήμαρχε Σταματίου .....εκθέσατε τον Δήμαρχο με την ανικανότητα σας να διαχειριστείτε αυτό το μείζον θέμα, και θέσατε τους δημότες σε ταλαιπωρία

« Όπως και επίσημα αναφέρεται  από τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο του συγκοινωνιακού του δήμου Παλλήνης κ. Θεόδωρο Σταματίου, ότι επειδή έπαυσε να λειτουργεί από 23-6-2017 λόγω τροχαίου ατυχήματος η διέλευση της Λεωφορειακής Γραμμής 301
στην οδό Αιγίου, η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε την προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής «Πηγάδια» της Δ.Ε. Ανθούσας αποστέλλοντας αρχικά στον ΟΑΣΑ  τις σχετικές επιστολές.
Η Δημοτική Αρχή δεν αρκέστηκε μόνο στην αποστολή επιστολών,  αλλά οργανώθηκαν  με εντολή του Δημάρχου και ευθύνη του Αρμόδιου Αντιδημάρχου, συναντήσεις (σε σημεία της διαδρομής της Λεωφορειακής Γραμμής 324) με στελέχη του ΟΑΣΑ και συνάντηση στις 18-10-2017 με τον Διευθύνοντα Σύμβολο στο γραφείο του, για την επίλυση του προβλήματος.
Αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών  ήταν να εκδοθεί από τον ΟΑΣΑ η  απόφαση  με την οποία φαινόταν ότι δόθηκε λύση όχι μόνο στην συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής «Πηγάδια» Ανθούσας αλλά και στην περιοχή Αγίου Νικολάου της Δ.Ε. Παλλήνης.
O Δήμος Παλλήνης την Παρασκευή 8-12-2017   ολοκλήρωσε   τις απαραίτητες εργασίες τοποθέτησης σήμανσης ΚΟΚ και βελτίωσης του οδοστρώματος ως επιστολή με αριθ. πρωτ. 15488/29-9-2017/ΟΑΣΑ. Που έχει ως εξής:
1.Τοποθέτηση ρυθμιστικής πινακίδας (Ρ-2) : υποχρεωτική διακοπή πορείας στη συμβολή των οδών Ιάσονος και Κερκύρας επί της οδού Κερκύρας.
2. Τοποθέτηση πινακίδας αναγγελία κινδύνου (Κ-16) : Κίνδυνος λόγω συχνής κίνησης παιδιών στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Ιάσονος επί της οδού Ιάσονος.
3.Τοποθέτηση πρισματικών ανακλαστήρων οδοστρώματος (μάτια γάτας) εκατέρωθεν της διασταύρωσης των οδών Κερκύρας και Ιάσονος – Θήρας.

http://www.ottolina.gr/
Tην Δευτέρα 11-12-2017 στις στάσεις της διαδρομής, Λεωφ. Ανθούσας, Ανθέων, Ιάσονος, Θήρας, Τυρνάβου, Μεσσήνης, Κερκύρας (Πηγάδια – Ανθούσας), είχε τοποθετηθεί ειδοποίηση που ενημέρωνε τους επιβάτες ότι:
Η Λ/Γ ΓΡΑΜΜΗ 324 ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, τα λεωφορεία ακολουθούσαν την παλιά διαδρομή, μέσω Λ. Ανθούσας βάσει της ανακοίνωσης του σωματίου εργαζομένων Ο.Α.Σ.Α που έχει ως έξης:
ΠΡΟΣ ΤΟEΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ & ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 324

Η αυξημένη επικινδυνότητα που ελλοχεύει σε σημεία από όπου διέρχονται τα λεωφορεία της ανωτέρω λεωφορειακής γραμμής, βάσει πρόσφατης απόφασης, μας υποχρεώνει για την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας επιβατών και εργαζομένων, να σας ενημερώσουμε ότι :

με  Π Ρ Ω Τ Ο Β Ο Υ Λ Ι Α του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ, τα λεωφορεία ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ  ΠΑΛΙΑ  ΔΙΑΔΡΟΜΗ (μέσω ΛΕΩΦΟΡΟΥ  ΑΝΘΟΥΣΑΣ)
Η παρούσα τίθεται σε εφαρμογή από 12.12.2017, ημέρα ΤΡITH, έως ότου δοθεί λύση αναμένοντας ενέργειές σας>>.
Η μεγαλειώδης ανικανότητά σας, ταλαιπωρεί τους δημότες της περιοχής ΠΗΓΑΔΙΑ-ΑΝΘΟΥΣΑΣ εδώ και  200+++ ημέρες, να βρίσκονται αποκομμένοι και εγκλωβισμένοι από τις υπηρεσίες του δήμου, από την αγορά ή από όποιες άλλες  δουλειές ήθελαν να κάνουν και δεν μπορούσαν!
Εκπρόσωποι του Ο.Α.Σ.Α ,του Ο.ΣΥ και της Δημοτικής Αρχής (αντιδήμαρχοι κ.Σταματίου και κ. Μπάρπας) και συνδικαλιστές ,συναντήθηκαν χτες 11/1/2018 το πρωί στην Ανθούσα και συγκεκριμένα στην περιοχή Πηγάδια, προκειμένου να βρουν λύση με την λεωφορειακή γραμμή 324.
Έπειτα από  την μεγάλη αδράνεια από την δημοτική αρχή, να βρει ακόμα λύση που ταλαιπωρεί εδώ και 200 ημέρες τους συνδημότες μας στην Ανθούσα ή «γειτονιά» όπως την αποκαλούν οι ίδιοι.
Η συζήτηση που έγινε από όλους τους υπεύθυνους για να καταστεί δυνατή η διέλευση του λεωφορείου από την διαδρομή που έχει ζητηθεί με πρόταση του Δήμου, θα πρέπει να κάνει η δημοτική αρχή κάποιες καίριες αλλαγές.
Όπως επίσης και να υπάρχουν επίσημα έγγραφα από τους ανάλογους φορείς και υπηρεσίες, ότι έλαβαν γνώση και να συμφωνούν με τις αλλαγές που έχει επισημάνει  ο
Ο.Α.Σ.Α. αλλά και απόφαση του δημοτικού συμβούλιου του δήμου Παλλήνης.
Οι αλλαγές που ζήτησε ο Ο.Α.Σ.Α να γίνουν από τον Δήμο είναι:
1/ κατάργηση της διπλής διαχωριστικής διαγράμμισης του οδοστρώματος
2/ Παλλόμενα φανάρια σε σημεία που διέρχεται το λεωφορείο και που επισημαίνει ο Ο.Α.Σ.Α
3/τοποθέτηση ανακλαστήρων «έξυπνων ματιών γάτας» επί του οδοστρώματος, σε διάφορα σημεία που επισημαίνει ο Ο.Α.Σ.Α
4/ Τοποθέτηση καθρεπτών, σε διάφορα σημεία που επισημαίνει ο Ο.Α.Σ.Α
5/τοποθέτηση πινακίδων, σε διάφορα σημεία που επισημαίνει ο Ο.Α.Σ.Α
6/ Διαπλάτυνση δρόμων που διέρχεται το λεωφορείο, σε διάφορα σημεία που επισημαίνει ο Ο.Α.Σ.Α
7/ Να μεταφερθεί κολόνα της Δ.Ε.Η  από την διασταύρωση Ιάσονος και Ανθέων
Αυτές είναι  οι επισημάνσεις  του Ο.Α.Σ.Α προς την δημοτική αρχή του Δήμου Παλλήνης και συγκεκριμένα προς τον αντιδήμαρχο κ. Σταματίου Θεόδωρο, που αφορούν τρεις διασταυρώσεις :
α) Κέρκυρας και θήρας – Ιάσονος.
β) Ανθέων και  Ιάσονος.
γ) Λ. Ανθούσας και Ανθέων.
Ερχόμαστε τώρα στον αντιδήμαρχο κ.Σταματίου Θεόδωρο, ο οποίος κατά πως αποδεικνύεται και σύμφωνα με δηλώσεις του στο δημοτικό συμβούλιο ( δείτε video) άλλα έλεγε δημόσια και με στόμφο και άλλη τελικά είναι η αλήθεια!Όχι μόνο διαψεύστηκε παταγωδώς, αλλά προσπάθησε να σπείρει και την διχόνοια, τόσο ο ίδιος αλλά και τα «παπαγαλάκια» του, μεταξύ των συνδικαλιστών και οδηγών με τους δημότες της Ανθούσας!!
Νομίζει ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος του Συγκοινωνιακού, πως μια ενδεχομένως, συγγνώμη του, θα αντιστρέψει την ταλαιπωρία που υπέβαλε, εξαιτίας του, τους δημότες της Ανθούσας?
Και όλα αυτά, γίνονται εξαιτίας των ανίκανων και αναποτελεσματικών ενεργειών του αντιδημάρχου κ.Σταματίου Θ. για το μείζον θέμα που έχει προκύψει στην συγκεκριμένη περιοχή της Ανθούσας!

Τι άλλαξε κ. αντιδήμαρχε Σταματίου από τις 8-12-2017 που   ολοκληρώσατε   τις απαραίτητες εργασίες τοποθέτησης σήμανσης ΚΟΚ, που είχε στηριχτεί ο Ο.Α.Σ.Α και η Δημοτική Αρχή???
   Μετά την '' φιέστα '' στο  Δήμο Παλλήνης   στο  Δ.Σ που έγινε στις 7-12-2017
ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σταματίου λέει, << ακολούθησε σύσκεψη στα γραφεία του ΟΑΣΑ παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού, εκπροσώπων του δήμου Παλλήνης και εκπροσώπων συλλόγων και υπηρεσιακών παραγόντων.>> 

Λέει επίσης : << Μετά από αυτά, διερευνήθηκαν από τον ΟΑΣΑ όλες οι εναλλακτικές λύσεις και προσδιορίστηκε νέα διαδρομή για τα λεωφορεία, με την οποία συμφωνεί ο Δήμος Παλλήνης >> επίσης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σταματίου ευχαριστεί, όχι μόνο τους οδηγούς αλλά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ κ. Σκουμπούρη , τον κ. Αποστολίδη , την κ. Φούλια, και τον υπουργό κ. Σπίρτζη, για την απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου με τον κ. Σπίρτζη  που δόθηκε άμεσα λύση ,αναφέρει ο Αντιδήμαρχος κ. Σταματίου.

 11-1-2018 (σχεδόν ένας μηνάς μετά ) που έγινε αυτοψία στο συγκεκριμένο σημείο  από δυο συγκοινωνιολόγους του Ο.Α.Σ.Α, έναν υπεύθυνο επόπτη του Ο.Σ.Υ και τέσσερις συνδικαλιστές  και προέκυψαν  αυτές   οι επισημάνσεις  του Ο.Α.Σ.Α προς την δημοτική αρχή του Δήμου Παλλήνης. Για να  ομαλοποιηθεί η αυξημένη επικινδυνότητα που ελλοχεύει σε σημεία απ’ όπου διέρχονται τα λεωφορεία της ανωτέρω λεωφορειακής γραμμής 324 στη περιοχή πηγάδια της δημοτικής ενότητας Ανθούσας.

Αντιδήμαρχε κ. Σταματίου, μήπως η προχειρότητα, μήπως οι αποφάσεις στο πόδι, μήπως οι αποφάσεις από το τηλέφωνο, ή  η ανικανότητα σας να διαχειριστείτε αυτό το μείζον θέμα, έθεσαν τους δημότες σε ταλαιπωρία, σε εγκλωβισμό, σε απόγνωση, σε διχόνοια, αλλά εκθέσατε και τον Δήμαρχο?

 Όχι πως ο Δήμαρχος είναι άμοιρος των ευθυνών του, γιατί όφειλε τόσους μήνες, να ελέγξει και να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε μια δημοτική ενότητα του Καλλικρατικού Δήμου που διοικεί!!

 Κακώς εκ μέρους σας και ντροπή κ. αντιδήμαρχε, που κατηγορούσατε, τόσο εσείς όσο και τα «παπαγαλάκια σας»,  τον συγκεκριμένο συνδικαλιστή κ. Παναγιώτη Στάθη, που όπως φάνηκε και αποδείχθηκε, έκανε σωστά την δουλειά του που νοιαζόταν για την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας επιβατών και εργαζομένων  και όχι κ. Σταματίου όλα στο βωμό των εκλογών που κάνατε εσείς!
Επειδή λοιπόν και προς ενημέρωση του κόσμου, ο αντιδήμαρχος δεν εκλέγεται από τον λαό του Δήμου Παλλήνης, αλλά τον ορίζει ο Δήμαρχος ως καταλληλότερο  πρόσωπο για ένα συγκεκριμένο έργο, το οποίο πρόσωπο πρέπει να πράξει και ως οφείλει το αυτονόητο, δηλαδή την εξυπηρέτηση των πολιτών και την επίλυση των όποιων προβλημάτων παρουσιαστούν!
 Ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος, απέδειξε περίτρανα εδώ και πόσο καιρό, ότι δεν είναι άξιος των καθηκόντων του άρα και του τίτλου που φέρει και όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα εδώ και τόσους μήνες, αλλά το άμβλυνε λόγω μη σωστών χειρισμών, εις βάρος όλων!!
Το πιο αξιοπρεπές για τον ίδιο και το πιο τίμιο που πρέπει να πράξει  για τους δημότες του τόπου αυτού, θα ήταν να είχε παραδώσει στον Δήμαρχο την παραίτησή του!!
Χτες……Όχι αύριο!!
Όλα στο βωμό των εκλογών, όλα στο βωμό των κολλητών και του βολέματος!  Τότε είναι απλά επικίνδυνα ανίκανος ή εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα!
 

Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του πλέον! Έχετε ηθικό χρέος έναντι των ανθρώπων που σας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους!!!!!!