Header Ads

http://www.donatos.gr/

http://www.ottolina.gr/ http://www.newspallinis.gr/p/contact.html

ΒΟΜΒΑ!!! Ραγδαίες εξελίξεις στον Δήμο Παλλήνης, με ανεξαρτητοποίηση και καταγγελίες καταπέλτη!!! ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ


Είναι σημαντική η απώλεια τόσο στη Δημοτική Αρχή, όσο και του συνδυασμού της πλειοψηφίας του δημάρχου Αθανασίου Ζούτσου,  << ΑΝΘΟΥΣΑ – ΓΕΡΑΚΑΣ – ΠΑΛΛΗΝΗ - Μια πόλη για όλους>>.
Η  ανεξαρτητοποίηση της κ. Κουνενάκη  Ειρήνης, της σοβαρότερης , ηθικότερης και της πλέον άξιας επί περίπου οκτώ χρόνια Δημοτικού Συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου, είναι ένα γεγονός που εξέπληξε τόσο την συμπολίτευση όσο και την αντιπολίτευση!

Οφείλουμε να αναφέρουμε το μεγάλο κοινωνικό της έργο , που πρόσφερε επί σειρά ετών στον Δήμο Παλλήνης, κάτι φυσικά που  ανάξειξε τόσο τον δήμο μας αλλά και τον ίδιο τον δήμαρχο .

Όπως η ίδια ανέφερε στην σημερινή της δήλωση:

«Ξεκίνησα μαζί σας γεμάτη ενθουσιασμό και φεύγω γεμάτη απογοήτευση»....

Απρόσμενη εξέλιξη υπήρξε σήμερα  στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης, με ανεξαρτητοποίηση «βόμβα» της πρώην Αντιδημάρχου Ειρήνης Κουνενάκη.

Μία απόφαση που πραγματικά, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία και προξένησε πλήθος ερωτηματικά στην τοπική κοινωνία, ήταν η απόφαση της πρώην Αντιδημάρχου, η οποία και κατά την  θητεία της αλλά και ως προσωπικότητα έχει επιλέξει να διατηρεί χαμηλούς τόνους και θετική αντιμετώπιση των πραγμάτων.

Χωρίς να έχει προϊδεάσει κανέναν για αυτή της την απόφαση, η κ. Κουνενάκη κατέθεσε ανεξαρτητοποίηση κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με κύριο αποδέκτη τον Δήμαρχο και  προς το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων.
Η συγκεκριμένη της απόφαση, όσο απροσδόκητη και εάν ήταν για τους δημότες, σίγουρα συνοδεύεται από μία διαδοχή γεγονότων και καταστάσεων που υπαγόρευσαν στην πρώην Αντιδήμαρχο την επιλογή της ανεξαρτητοποίηση της.
Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής και ειδικότερα του δημάρχου κ. Αθανάσιου  Ζούτσου, υπήρξε μία λιτή τοποθέτηση χωρίς να απαντήσει  επί των θεμάτων που ανάγκασαν την πρώην αντιδήμαρχο, να λάβει αυτήν την απόφαση κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου και έκανε δεκτή την ανεξαρτητοποίηση της κ. Κουνενάκη.
Η επιστολή παραίτησης
Χωρίς καμία διάθεση προσβολής ,αλλά τονίζοντας σοβαρές παρατυπίες ποινικού χαρακτήρα  προς την Δημοτική Αρχή, η επιστολή ανεξαρτητοποίησης της  κ. Κουνενάκη, η οποία ακόμα και αυτή την ώρα επέδειξε την ποιότητα του χαρακτήρα της.

 Εκτυπωτικο Κέντρο Παλλήνης

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Εκλέχτηκα για δεύτερη φορά Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ το 2010.
Η συμμετοχή μου στην παράταξη εμπνεύστηκε από ένα κοινό όραμα και έναν ενθουσιασμό για τον ενιαίο Καλλικρατικό Δήμο Παλλήνης, με την πεποίθηση ότι θα καταφέρουμε να άρουμε όλα εκείνα τα εμπόδια που κρατούσαν την πόλη μας πίσω πολλές δεκαετίες.
Από την πρώτη στιγμή εργάστηκα σκληρά σε ότι μου ανατέθηκε και εργάσθηκα ανιδιοτελώς. Ακόμη και μετά την λήξη της θητείας μου ως αντιδήμαρχος, συνέχισα να διαχειρίζομαι τα θέματα που ο Δήμαρχος μου είχε αναθέσει.
Ευχαριστώ τον Δήμαρχο για την ευκαιρία που μου έδωσε να δημιουργήσω. Ευχαριστώ επίσης όσους από τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης αλλα και της αντιπολίτευσης στήριξαν την προσπάθεια άλλοτε με εποικοδομητική κριτική και άλλοτε με το έργο τους.
Όταν αναλάβαμε την Διοίκηση του νέου Καλικρατικού Δήμου η κοινωνική πολιτική ήταν ανύπαρκτη. Εχοντας τις απαιτούμενες γνώσεις αλλά και την προσωπική φιλοσοφία, προχώρησα βήμα βήμα , με την στήριξη αρχικά ενός μικρού αριθμού εργαζομένων που πίστεψαν στο εγχείρημα, δημιουργώντας τις Κοινωνικές  δομές που σήμερα υπάρχουν, ανταποκρινόμενη και στις ανάγκες των δημοτών μας την δύσκολη περίοδο που ξεκίνησε το 2011.Κοινωνικό παντοπωλείο, Φροντιστήριο, Ανταλλακτήριο, Φαρμακείο,Τραπεζα Χρόνου,Γραφείο Ψυχοκοινωνικής Στηριξης, Διανομή προιόντων χωρίς μεσάζοντες.
Το σημαντικότερο όμως, αυτές οι δομές είχαν ταυτότητα. Είχαν την ταυτότητα της αλληλεγγύης, της στήριξης των εθελοντών, της στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων. Είχαν την ταυτότητα της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας .Αυτές ήταν οι αξίες μου, αυτά τα πιστεύω μου, μ’ αυτά πορεύτηκα, με έγνοια για το κάθε επόμενο  βήμα προκειμένου να υπάρξει  ένα κανονιστικό πλαίσιο που θα διαμορφώνει αυτές τις συνθήκες, που θα  σέβεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, που θα ωφελούνται δημότες που πραγματικά τοχουν ανάγκη, που θα υπάρχει συνέχεια και συνέπεια. Ηταν αυτή η ταυτότητα που καταξίωσε την κοινωνική πολιτική του Δήμου Παλλήνης στην συνείδηση των πολιτών. Δεν βολεύτηκα με έτοιμες συνταγές εταιρειών και υπεργολαβιών. Ηταν αυτή η εμπέδωση εμπιστοσύνης προς την κοινωνική πολιτική, που ενέπνευσε την συμμετοχή εθελοντών.
Σ αυτήν την διαδρομή της συμμετοχής μου, εκτός από το πεδίο που όριζα, πολλές φορές ένοιωσα να παραβιάζονται οι αρχές μου και μόνη μου.
Όταν ένοιωθα ότι η επεξεργασία θεμάτων και προτεραιοτήτων δεν ήταν αποτέλεσμα συλλογικής επεξεργασίας .
Όταν ένοιωθα ότι δεν υπάρχει συμπαγής άποψη για θέματα μείζονος σημασίας π.χ. ζητήματα ύδρευσης, διαγραφές ύδρευσης κλπ,κλπ
Όταν συνειδητοποιούσα ότι δεν υπήρχε συναντίληψη και πολιτική συνοχή π.χ. αξιοκρατικές διαδικασίες η πελατειακές εξυπηρετήσεις..Κι όμως σε αρκετές περιπτώσεις συνυπήρξαν τα δυο άκρα ανάλογα με το ποιος είχε την ευθύνη της αρμοδιότητας .
Όταν συνειδητοποιούσα το έλλειμμα δημοκρατικών διαδικασιών π.χ. στην στοχοθεσία  υλοποίησης έργων, στην απουσία απολογισμού δημοτικού συμβουλίου, γνωμοδότησης της επιτροπής διαβούλευσης για τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό (είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους που δεν έχουμε τον ετήσιο απολογισμό του Δημοτικού Συμβουλίου)
Όταν βίωνα την πολιτική μου απαξίωση π.χ. πρόσφατα με θέματα του τομέα Ισότητας ,τα οποία δεν ήρθαν ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως και ποτέ δεν έλαβα απάντηση αν θα εισαχθούν, ή  στο θέμα του καθορισμού καθορισμός των τελών καθαριότητας όταν καταθέτα άποψη και δεν δημιουργούσα  ούτε καν προβληματισμό.
Τα ξεπερνούσα όμως γιατί προείχε το κίνητρο ολοκλήρωσης μια διαδρομής..
Συνάδελφοι/σες
Τον τελευταίο καιρό ξεπέρασα τα όρια των προσωπικών μου ανοχών.
1.Το Δεκέμβριο συνειδητοποίησα ότι έγιναν δυο συνεδριάσεις του δημοτικού Συμβουλίου, με αποφάσεις αναρτημένες στην Διαυγεια. Έγιναν δια περιφοράς όπως ενημερώθηκα εκ των υστέρων. Δεν θα σταθώ στο γεγονός ότι δεν εστάλη πρόσκληση όπως προβλέπεται από τον κώδικα Δήμων και κοινοτήτων που θα τεκμηρίωνε τον έκτακτο χαρακτήρα. Δεν θα σταθώ στο δια περιφοράς που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και που όλοι συναινούμε για να προχωρήσουν τα έκτακτα θέματα .Θα σταθώ όμως στο γεγονός ότι χωρίς καμία ενημέρωση, προφορική η γραπτή, εμφανίζομαι ως παρούσα υπερψηφιζουσα τα θέματα και μάλιστα υπερψηφίζουσα απόφαση οικονομικού περιεχομένου.
2.Το πρόσφατο περιστατικό με τις εξετάσεις χοληστερίνης παραβιάζει άλλη μια κόκκινη γραμμή δική μου. Δεν μπορεί  η κοινωνική πολιτική να δίνεται υπεργολαβία για την προβολή και προώθηση φαρμακευτικών εταιρειών. Με αυτούς τους άξονες πορεύτηκα αυτοδιοικητικα και σ αυτούς θα μείνω. Πίστευα ότι αυτοί οι αξονες ήταν και πολιτική επιλογή της παράταξης Μια πόλη για όλους.
Οι εύκολες λύσεις ,οι εύκολες πολιτικές που στοχεύουν στην εικόνα και όχι στο έργο έχουν παρέλθει γιατι η ίδια η κοινωνία τις απέβαλλε.
Μετά τα παραπάνω, η παραμονή μου στην «παράταξη μια πόλη για όλους» δεν έχει πλέον τα πολιτικά ερείσματα. Είναι θέμα πολιτικής αξιοπρέπειας και στοιχειώδους δημοκρατικής ευαισθησίας.
Είναι πεποίθηση μου ότι όταν εκλέγεσαι με μια παράταξη θα πρέπει να παραδίδεις την έδρα όταν αποχωρείς. Αυτα ,με την προϋπόθεση ότι υπάρχει παράταξη με συμπαγείς πολιτικούς όρους και ενιαία πολιτική έκφραση.
Θα παραμείνω ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι στους συλλογικούς φορείς και στην κοινωνία ως ενεργός πολίτης, στα μαζικά κινήματα.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

 http://www.ottolina.gr/