Header Ads

http://www.donatos.gr/

http://www.ottolina.gr/ http://www.newspallinis.gr/p/contact.html

Η κ. Ευαγγελία Τσομάκη, εικόνα πλήρους εγκατάλειψης, παρουσιάζουν οι δημόσιοι χώροι του Δήμου Παλλήνης

Σφοδρή κριτική για την εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης που παρουσιάζουν οι δημόσιοι χώροι του Δήμου Παλλήνης, εξαπολύει η τοπική σύμβουλος Ανθούσας κ. Ευαγγελία Τσομάκη, στον δήμαρχο Παλλήνης κ. Αθανάσιο Ζούτσο.

Η κ. Τσομάκη καλεί την δημοτική Αρχή, για την οποία αναρωτιέται αν αδυνατεί ή αν τελικά αδιαφορεί, να δώσει λύση των πολιτών και να επαναφέρει την ζωή των δημοτών σε συνθήκες που αξίζουν.
Αναλυτικά, η τοπική σύμβουλος Ανθούσας κ. Ευαγγελία Τσομάκη αναφέρει:
Επιεικώς απαράδεκτη, χαρακτηρίζεται πλέον, η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δημόσιοι χώροι του Δήμου Παλλήνης στα κέντρα και γύρω από αυτά!
Τα πάρκα, η Πλατεία Ελευθερίας, πλατείες περιφερειακά της πόλης μας  και στους οικισμούς, έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους και εστίες μόλυνσης, ένας χώρος άχρωμος, παραμελημένος, με παιδικές κατασκευές σε άσχημη κατάσταση, γκρεμισμένα παιχνίδια, κίνδυνος τραυματισμών κατά την πτώση των παιδιών, με παγκάκια βρώμικα , μισό σπασμένα, με ελλιπή φωτισμό, με δέντρα και φύτευση χωρίς φροντίδα, ξηλωμένες πινακίδες οδοσήμανσης ή «κρυμμένες» πίσω από δέντρα… 
 Εικόνες ντροπής δυστυχώς, ενός απολίτιστου Δήμου, με πλήρη αδυναμία σεβασμού των βασικών αξιών της περιβαλλοντικής προστασίας και της δημόσιας υγείας, του δήμου  μας.
http://www.ottolina.gr/

Επανερχόμαστε στο θέμα των παιδικών χαρών, καθώς η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει την ανάγκη σε πολλές οικογένειες να επανέρχονται μαζικά και να αναζητούν χώρους αναψυχής και αθλοπαιδιών για τα παιδιά τους.
Τα παιδιά έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να βγαίνουν, να τρέχουν και να παίζουν στις παιδικές χαρές της γειτονιάς τους και να χαίρονται το παιχνίδι και την ανεμελιά!!
Σε αυτές τις παιδικές χαρές της γειτονιά τους, έμαθαν τόσα χρόνια να παίζουν και να συναντούν τους φίλους τους και όχι να παίρνουν οι μητέρες το αυτοκίνητο να ψάξουν να βρουν παιδική χαρά που θα….πιστοποιηθεί….!
Κανένας δεν πρέπει να τους στερεί το δικαίωμα αυτό, πόσο μάλλον ο ίδιος ο Δήμαρχος….
Σας επισημαίνω, με λύπη, ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν παιδικές χαρές, που αποτελούν, ουσιαστικά, παγίδες για τα παιδιά σε εγκαταλελειμμένους δημόσιους χώρους που εγκυμονούν κινδύνους. 
Η δημοτική αρχή γνώριζε από τον Μάρτιο του 2015 για την υποχρέωση πιστοποίησης των παιδικών χαρών.
Σε τοπικά συμβούλια επανέφερα το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο άλλα και τοπικό επίπεδο, σε τρεις διαφορετικές συνεδριάσεις με σκοπό να προλάβω το τελικό συμβούλιο όταν θα συζητούνταν το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου όπου τελικά, όπως και το είχα προβλέψει, απουσίαζαν παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
 Η κατάσταση πλέον βρίσκεται εκτός ελέγχου...
 Οι εικόνες αποτρόπαιες και τα παράπονα των συνδημοτών μας πολλά. Τα αδέσποτα ζώα και σαφώς χωρίς να το θέλουν, έχουν μετατρέψει όλες τις πλατείες σε εστίες μόλυνσης και επικινδυνότητας ενώ οι ελάχιστες πλέον παιδικές χαρές είναι εγκαταλειμμένες και βρώμικες.    
Η Διοίκηση του Δήμου αδυνατεί ή αδιαφορεί;
Τι περιμένετε κ.Δήμαρχε εδώ και τόσα χρόνια ,για να συντηρήσετε τις ήδη υπάρχουσες παιδικές χαρές ανά τον Δήμο μας???
Την χρηματοδότηση των 2.300.000 ευρώ της Περιφερειάρχη κας Δούρου, περιμένατε????
 Όταν, μας την δώσει και αν προλάβει να την δώσει??
Πάντως σε κάθε περίπτωση δεν θα δεχτούμε για ακόμη μια φορά την δικαιολογία του προσωπικού ή των χρημάτωνκαθώς έχουμε καταθέσει επανειλημμένως τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση του θέματος με τα δυστυχή αδέσποτα και για τις παιδικές χαρές, αλλά δεν εισακούστηκαν.   
 Εκτυπωτικο Κέντρο Παλλήνης
Οφείλετε να δώσετε λύση στην καθημερινότητα των πολιτών και να επαναφέρετε την ζωή των συνδημοτών μας σε συνθήκες που αξίζουν, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια!!
Οι δημότες όμως, πληρώνουν και τα δημοτικά τέλη και το Τ.Α.Π, στις υποχρεώσεις τους πρέπει να είναι σωστοί, τα δικαιώματά τους όμως(κατά πως φαίνεται) δεν τα λαμβάνεται υπόψη σας.
Βέβαια, τώρα τους ξεχάσατε αλλά θα τους θυμηθείτε όταν προεκλογικά θα περπατάτε σε αυτούς τους λακκουβιασμένους δρόμους, στις εγκαταλελειμμένες παιδικές χαρές, ανάμεσα στα σκουπίδια, στα χόρτα του ενός μέτρου που «στολίζουν» αυτούς τους δρόμους, ζητώντας από τους ταλαιπωρημένους δημότες την ψήφο τους, τη ψήφο εμπιστοσύνης…..
Θα περπατάτε  χαμογελώντας, δίνοντάς τους και πάλι το λόγο  της τιμής σας, ότι το 2019 θα είναι χρονιά ορόσημο για τον Δήμο, ότι καταφέρατε να αποσπάσατε χρήματα από την αγαπητή σας κ. Περιφερειάρχη Δούρου , κ.λ.π. κ.λ.π ,δηλαδή τις γνωστές πλέον για όλους μας, υποσχέσεις σας..…!
ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ κ.Δήμαρχε, τόσα χρόνια με τα χρήματα που εισπράττατε (τόσα χρόνια από τους δημότες) τι κάνατε για αυτούς??
ΤΙ ΕΡΓΑ ΚΑΝΑΤΕ, ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ????  ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ!!!!
ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΠΡΑΤΕΤΤΕ??????
Κύριε δήμαρχε είναι ντροπή για τον ΔΗΜΟ να υπάρχουν τέτοιες πλατείες και παιδικές χαρές!!!
Συνθέτουν, ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ, ένα σκηνικό πλήρους εγκατάλειψης….


Ειλικρινά πόσο λυπάμαι….
Οι δημότες βλέπουν και πλέον θα κρίνουν….