Header Ads

http://www.donatos.gr/

http://www.ottolina.gr/ http://www.newspallinis.gr/p/contact.html

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Γεώργιος Καρατζάς:<< ο Δήμος Παλλήνης στερεί το δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία!! >>ΔΕΙΤΕ VIDEO


Ο Δήμος Παλλήνης,στερεί το δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία για πρόσβαση στο Δημοτικό κτίριο Παλλήνης,άλλα και σε άλλους δημοτικούς χώρους.
Η ανθρώπινη ευαισθησία, η αλληλεγγύη, ο αναλογισμός και η συναίσθηση της ευθύνης, η θεσμική υποχρέωση, όπως φαίνεται εδώ και χρόνια, τελούν εν υπνώσει στο Δήμο Παλλήνης.  Ο Δήμος στερεί το δικαίωμα των ΑμεΑ για πρόσβαση σε πολλούς δημοτικούς χώρους, άλλα κύριος στο δημοτικό κτήριο Παλλήνης (το παλιό δημαρχείο στη πλατεία Ελευθερίας).Το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα το έθεσε και ανάδειξε μέσα από το «δημοτικό συμβούλιο στις 22.2.2018», ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Γεώργιος Καρατζάς.

Όμως, δυστυχώς, οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι δεν έχουν κάνει, εδώ και χρόνια, τίποτα. Σχεδόν όλος ο κόσμος, λοιπόν, μικροί και μεγάλοι, καθημερινά επισκέπτονται το δημοτικό κτήριο να διαπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.

Σχεδόν όλος….. Επειδή δυστυχώς υπάρχουν ΚΑΙ οι συνάνθρωποί μας που δεν μπορούν να προσεγγίσουν, να φτάσουν στα περισσότερα δημοτικά κτήρια, παρόλο που είναι ιδιαίτερα έντονη η ανάγκη ισότιμης συμμετοχής τους στη χαρά και την ψυχαγωγία άλλα και ακόμα το να παρακολουθήσουν ένα συμβούλιο, να καταθέσουν μια αίτηση, να δουν τον αντιδήμαρχο…τον Δήμαρχο.


http://www.ottolina.gr/

Αρκετά σχόλια και δημοσιεύματα έχουν γίνει κατά το παρελθόν, χωρίς ωστόσο να σταθούν αρκετά, όχι τόσο για να «ευαισθητοποιηθούν» οι παράγοντες της Δημοτικής Αρχής, όσο κυρίως και πρωτίστως για να πράξουν το αυτονόητο στο πλαίσιο των ευθυνών και των θεσμικών τους αρμοδιοτήτων.

Οι τοπικές Αρχές έχουν υποχρέωση - και εκ του νόμου, «υπάρχουν συγκεκριμένες διατάξεις περί Ειδικών ρυθμίσεων για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε κοινόχρηστους χώρους», αλλά κυρίως ηθική - να εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα των ΑμεΑ!
Ας μην ξεχνάμε ότι κατά το παρελθόν δαπανήθηκαν περίπου 1.000.000 ευρώ για την ανακαίνιση του παλιού δημαρχείου Παλλήνης..Άραγε,ήταν τόσο δύσκολο να μεριμνήσουν την δημιουργία υποδομής,όπως ηλεκτρικούς ανελκυστήρες σκάλας για τα καροτσάκια των συνανθρώπων μας ΑμεΑ???
Ειδικές ράμπες ανάβασης αναπηρικών καροτσιών, για την είσοδό τους στο Δημαρχείο??


Παράλληλα, οι υποχρεώσεις προς τα άτομα αυτά, τη δημιουργία δηλαδή κατάλληλων συνθηκών κι υποδομών, την παροχή ίσων ευκαιριών στη μόρφωση και την απασχόληση. 
Στις σημερινές συνθήκες που ζούμε, τα άτομα με αναπηρία δίνουν το δικό τους αγώνα και, μάλιστα, κάτω από τεράστιες δυσκολίες. 

Οφείλουμε ως κοινωνία να σεβαστούμε τη διαφορετικότητα και να διεκδικήσουμε το καλύτερο για το αύριο.

Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα των ΑμεΑ, πρέπει να θεωρείται δεδομένη, γιατί το δικαίωμα στη ζωή αποτελεί αξίωμα που δεν έχει κι ούτε επιδέχεται εξαιρέσεις.

Όταν αυτός ο σεβασμός μπορέσει να συνδυαστεί με τη διεκδίκηση, θα γεννηθεί η ελπίδα και η δύναμη που θα δώσουν την ώθηση στις κοινωνίες να προχωρήσουν μπροστά». Το μήνυμα «εστάλη», δυστυχώς, όμως, όπως αποδεικνύεται, δε βρήκε παραλήπτες στην ίδια τη Δημοτική Αρχή!        


Με καμία μέριμνα. Καμία παρέμβαση με εκτέλεση έργων υποδομής για προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

Την ίδια στιγμή που σε άλλους Δήμους  τοποθετούνται μέχρι και ειδικές ηλεκτρονικές μπάρες για να μπορούν τα ΑμεΑ να έχουν πρόσβαση στα δημοτικά κτήρια…

Τα ΑμεΑ δεν είναι πολίτες β΄ κατηγορίας, ας το αντιληφθούν στο Δήμο Παλλήνης , έστω και τώρα, δεν είναι αργά, ας δημιουργήσουν υποδομές προσβασιμότητας. Υπάρχει χρόνος να γίνουν παρεμβάσεις.