Header Ads

http://www.donatos.gr/

http://www.ottolina.gr/ http://www.newspallinis.gr/p/contact.html

Συγχαρητήρια στο 2ο Λύκειο Παλλήνης ετοιμάζει βαλίτσες για Σιγκαπούρη στους παγκόσμιους τελικούς της F1 in schoolsΈχοντας κερδίσει τον αγώνα γοήτρου της knock out διαδικασίας όπου απέκλεισε όλα τα αντίπαλα αυτοκίνητα στη διοργάνωση F1 In Schools, το 2ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης, προκρίθηκε την προηγούμενη Κυριακή 6 Μαΐου, στους Παγκόσμιους τελικούς της Σιγκαπούρης, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση!!!
Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι και πέρσι στις 28 & 29 και 30 Απριλίου 2017 στο εμπορικό κέντρο The mall Athens, κατέκτησε την 11η θέση πανελλαδικά ,η τότε ομάδα του 2ου ΓΕ.Λ Παλλήνης, με αρχηγό τον Δημήτριο φωτεινό και την ομάδα του να στελεχώνουν οι μαθητές:Χρήστος Τσουλχάι, Νίκος Τσόκας, Βενιαμίν Χάνα ,Εύη Γιάγκα, Μίνα Κοντογιάννη, Απόστολος Λεδής και Στέφανος Χατζής.
Στο φετινό διαγωνισμό, η ομάδα αποτελείται από τους εξής μαθητές:  Στέφανος Τσοράκης-Αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Φωτεινός -Μηχανικός Σχεδίου, ο Νίκος Τσόκας- Μηχανικός Κατασκευής, ο Αποστόλης Λεντής-Βοηθός Μηχανικών, η Χριστίνα Κουλουριώτη-Υπεύθυνη Social Media, η Δανάη Μαραγκάκη -Υπεύθυνη Φωτογραφικού Υλικού και η Νόρα Πουρνάρα -Υπεύθυνη Δημιουργίας περιεχομένου, ετοιμάζουν ήδη τις βαλίτσες τους για το μεγάλο ταξίδι και τον Παγκόσμιο Τελικό.
Όπως  πέρσι έτσι και φέτος ,τα παιδιά πάλεψαν μόνοι τους χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση, ούτε από τον Δήμο αλλά ούτε από κάποιο άλλο φορέα .
Τα παιδιά με δικά τους έξοδα, με τη στήριξη των οικογενειών τους, αλλά και με την χορηγία κάποιων θαρραλέων επιχειρηματιών, που πίστεψαν σε αυτά τα παιδιά και στο σύνολο της σκληρής προσπάθειας των μαθητών εδώ και 2 χρόνια. 

Το πρόγραμμα F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά, συνδυάζοντας και τις Τέχνες, καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να δουλεύουν ομαδικά στα πρότυπα επαγγελματικών ομάδων μηχανοκίνητου αθλητισμού. 
F1 in Schools είναι ένας διαγωνισμός STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), και σκοπός του είναι ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η προώθηση μινιατούρων αγωνιστικών αυτοκινήτων F1, φτιαγμένα από ένα ειδικό πολυμερές πολυουρεθάνης (που ονομάζεται F1 Model Block). Τα αυτοκίνητα κινούνται με τη βοήθεια αμπουλών συμπιεσμένου CO2,
 και ταχύτητα περίπου 60-70 χλμ/ώρα πάνω σε μία ευθύγραμμη αγωνιστική πίστα μήκους 24m, στην οποία είναι συνδεδεμένα μ’ ένα λεπτό νήμα.

Η πίστα διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ώστε να μπορούν δύο αυτοκίνητα να συναγωνίζονται ταυτόχρονα. Με τη χρήση αισθητήρων και κατάλληλο εξοπλισμό μετρούνται οι χρόνοι από την στιγμή εκκίνησης των αυτοκινήτων μέχρι να περάσουν την γραμμή τερματισμού της πίστας, καθώς και οι χρόνοι αντίδρασης των μαθητών στην εκκίνηση.
Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε τρεις φάσεις τους Προκριματικούς, τους Εθνικούς και τέλος τους Παγκόσμιους Τελικούς

Το F1 in Schools υλοποιείται εδώ και 14 χρόνια σε περισσότερες από 30 χώρες, με την συμμετοχή περισσοτέρων από 17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας.
 Εκτυπωτικο Κέντρο Î Î±Î»Î»Î®Î½Î·Ï‚Ο διαγωνισμός F1 in Schools περιλαμβάνει αγώνες που διεξάγονται κάθε χρόνο σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Οι νικήτριες ομάδες εκπροσωπούν την χώρα τους σ’ ένα παγκόσμιο τελικό, που διενεργείται κάθε χρόνο με την συμμετοχή 40 περίπου ομάδων από 25 περίπου χώρες.
Στον φετινό διαγωνισμό F1 in schools 2018 δήλωσαν συμμετοχή 640 περίπου μαθητές από όλη την Ελλάδα. Διενεργήθηκαν τρεις προκριματικοί αγώνες, στους οποίους διαγωνίστηκαν 26 ομάδες μαθητών και οι 16 καλύτερες πήραν το εισιτήριο για τους Εθνικούς Τελικούς. Για πρώτη χρονιά φέτος η συμμετοχή μαθητών από Δημόσια Σχολεία ήταν μεγαλύτερη από Ιδιωτικά Σχολεία.
Πρώτη νικήτρια ανακηρύχθηκε η ομάδα A.R.T. (Achaia Racing Team) από το Αρσάκειο Γυμνάσιο – Λύκειο Πατρών. Στην δεύτερη θέση η ομάδα SBMT Racing Team από το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου. Στην Τρίτη θέση ήταν η ομάδα Sciron από το Αρσάκειο Τοσίτσειο Εκάλης, στην τέταρτη θέση η ομάδα Alacrity από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή, στην πέμπτη θέση η ομάδα Project 1 από το 2ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης και στην έκτη θέση η ομάδα Acceleracing από την Ελληνογερμανική Αγωγή. Καλύτερη ομάδα Γυμνασίου ανακηρύχθηκε η ομάδα Arrows από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση.
Οι παραπάνω νικήτριες ομάδες μαθητών θα δημιουργήσουν τρεις ομάδες εσωτερικής συνεργασίας και μια ομάδα διεθνούς συνεργασίας για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους παγκόσμιους τελικούς F1 in Schools 2018, που θα διενεργηθεί τον Σεπτέμβριο του 2018 στη Σιγκαπούρη, στο περιθώριο του Grand Prix της Formula 1.