Header Ads

http://www.donatos.gr/

http://www.ottolina.gr/ http://www.newspallinis.gr/p/contact.html

Τον Δήμο Παλλήνης θα διεκδικήσει η κ. Ραχήλ Μάκρη. ΑΚΟΥΣΤΕ ΗΧΗΤΙΚΟΈτοιμη και αποφασισμένη να διεκδικήσει τον δήμο της Παλλήνης τις επόμενες δημοτικές εκλογές είναι η κ. Ραχήλ Μάκρη


Σύμφωνα με την συνέντευξη της στο ραδιόφωνο της ΕΡΤopen στους 106.7 fm με τον Γιώργο Φιλιππάκη σήμερα, ανακοίνωσε ότι έχει πρόθεση να κατέβει στις εκλογές και μάλιστα χωρίς κάποια κομματική στήριξη και ότι θα διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο  στον Δήμο Παλλήνης στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, όποτε και αν τελικά διεξαχθούν και με οποιοδήποτε εκλογικό σύστημα.

Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι ο Δήμος Παλλήνης, τον οποίο λατρεύει και στον οποίο ζει. Η κ. Ραχήλ Μάκρη πάντα ήταν ενεργή πολίτης και σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ προσκαλεί νέους άλλα και έμπειρους  συνεργάτες για να οργανώσει τον προεκλογικό της αγώνα.

Η κ. Ραχήλ Μακρή  Γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα στις 13 Ιουνίου 1973.

Οικονομολόγος, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ειδικευμένη στην Τραπεζική Επιστήμη.
Πολιτική Δραστηριότητα
Επικεφαλής του πολιτικού φορέα «Μέτωπο Νίκης», ενός ευρύ, ζωντανού και ανοιχτού στην κοινωνία Πολιτικού Μετώπου: Πολιτών,  Οργανώσεων, Κινημάτων και Συλλογικοτήτων με σκοπό την αντίσταση, την ανατροπή των πρωταίτιων της σκηνοθετημένης και εγκληματικής κρίσης, την ανάκτηση  της  λαϊκής κυριαρχίας, τον σχεδιασμό των εναλλακτικών  προτάσεων  και πλάνων  για την έξοδο από το δημοσιονομικό τέλμα και την ανθρωπιστική κρίση. Τον σχεδιασμό  ενός  μοντέρνου, ευέλικτου κράτους στο πλευρό του Πολίτη, που θα προωθεί την Ανάπτυξη, την Κοινωνική Πρόνοια, την Ελευθερία, την  Δικαιοσύνη και την Ειρήνη (http://www.metoponikis.gr/)
Εξελέγη Βουλευτής με τους ΑΝ. ΕΛ. τον Μάιο του 2012 και τον Ιούνιο του 2012.
Στις εκλογές του  Ιανουαρίου  του 2015, εξελέγη πρώτη Βουλευτής του Ν. Κοζάνης,  συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ (δεν υπήρξε μέλος του κόμματος).
Κατά την περίοδο 2012 – 2015, υπηρέτησε τους πολίτες του Ν. Κοζάνης από την  θέση της Βουλευτή Ν. Κοζάνης, της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ. ΕΛ. και της υπεύθυνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ. ΕΛ. για θέματα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ανάπτυξης, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Υποστήριξε στην Βουλή ενστάσεις αντισυνταγματικότητας, κατέθεσε Προτάσεις Νόμων, Τροπολογίες, πλήθος Ερωτήσεων, ΑΚΕ, Επίκαιρων Ερωτήσεων, Επερωτήσεων,  Αναφορών Πολιτών για όλη την ελληνική περιφέρεια.
Ως Ειδική Αγορήτρια και ως Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος  της Κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ εισηγήθηκε δεκάδες  νομοσχέδια. Είχε πρωτεύοντα ρόλο στην ανάδειξη και διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς, ενώ κατέθεσε δεκάδες μηνυτήριες αναφορές στον Άρειο Πάγο,  στην οικονομική εισαγγελία και εισαγγελία διαφθοράς.
Διετέλεσε Μέλος των  Επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων :
 • Παραγωγής και Εμπορίου.
 • Οικονομικών Υποθέσεων.
Ως μέλος της Επιτροπής Οικονομικών  Υποθέσεων, πρωτοστάτησε στα θέματα ανάδειξης της σκανδαλώδους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και των τραπεζικών σκανδάλων, ενώ επεξεργάστηκε σχέδιο αποζημίωσης των μικροομολογιούχων από τις ζημιές που υπέστησαν με το psi.
 • Θεσμών και Διαφάνειας.
Ως μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, πρωτοστάτησε στην    διερεύνηση της Υπόθεσης Siemens, DIGEA, ΕΛΣΤΑΤ, ενώ κατέθεσε πρόταση στην Πρόεδρο της Βουλής για την σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών  ελέγχου των  Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, της ΑΤΕ, ΟΠΑΠ, Hellas Power – Energa Power.
 • Προστασίας του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.
 • Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων.
Ως μέλος  της Επιτροπής για την διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών, εργάστηκε για το σχέδιο εγγραφής του κατοχικού δανείου στον κρατικό προϋπολογισμό και την καταγραφή των στοιχείων, κατόπιν επισκέψεων που πραγματοποίησε,  για τα μαρτυρικά χωριά Μεσόβουνου – Πύργων Εορδαίας του Ν. Κοζάνης και Λεχόβου Ν. Φλώρινας (http://bit.ly/2wIyYDl)
Στις 10 Μαΐου 2015 παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 70 χρόνια από το κλείσιμο του Στρατοπέδου συγκέντρωσης των ναζί στο Μαουτχάουζεν της Αυστρίας (http://bit.ly/2j3QH55) και στο Δίστομο (http://bit.ly/2eG6HVT)/ (http://bit.ly/2gGUjFH)
Στις 19/5/2015 κατέθεσε Ερώτηση στον Υπουργό Εξωτερικών καταγγέλλοντας την παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από την αντιπροσωπεία της FYROM, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων στο Μαουτχάουζεν (http://bit.ly/2xT4i2u).
Διετέλεσε  Τακτικό Μέλος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU) (http://www.ipu.org/english/home.htm) και της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης νέων Βουλευτών (https://beta.ipu.org/our-work/youth).
Ως μέλος της IPU εκπροσώπησε το ελληνικό κοινοβούλιο  στις:
127η Συνδιάσκεψη Κεμπέκ, Καναδάς (Οκτώβριος 2012) http://bit.ly/2gGXOMf
128η Συνδιάσκεψη Κίτο Ισημερινός (Μάρτιος 2013) http://bit.ly/2xP5PGH
Συμμετείχε στην Επιτροπή για την Αντιμετώπιση των Δικαιωμάτων των παιδιών με ειδικές ανάγκες (http://www.ipu.org/conf-e/128/disability.pdf), ενώ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, με τον οποίο συζήτησαν περαιτέρω συνεργασία για την μεταφορά τεχνογνωσίας στο ζήτημα σχεδιασμού των απαιτούμενων ενεργειών για την αξιολόγηση του Ελληνικού Χρέους και την δυνατότητα διαγραφής του, εάν κριθεί επαχθές και επονείδιστο (http://wp.me/p53plE-1xj).
129η Συνδιάσκεψη Γενεύη Ελβετίας (Οκτώβριος 2013).
Συμμετείχε στις Συνεδριάσεις της Ολομέλειας, στη Μόνιμη Επιτροπή για τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στην  Μόνιμη Επιτροπή για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την Οικονομία και το Εμπόριο http://bit.ly/2fbIlXg 
Κατά την έναρξη των εργασιών,  κατέθεσε  διάβημα στον Πρόεδρο της Διεθνούς Συνέλευσης κατά  των Σκοπίων, για την χρήση   διακριτικών  ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
130η Συνδιάσκεψη Γενεύη Ελβετίας (Μάρτιος 2014)
Συμμετείχε στην ολομέλεια,  με θέμα: «Ανανέωση της δέσμευσής  για Ειρήνη και Δημοκρατία» (http://bit.ly/2wGa48Y) και στις διεργασίες της 2ης Μόνιμης Επιτροπής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Οικονομία και το Εμπόριο με θέμα: «Λαμβάνοντας υπόψη δημογραφικές τάσεις και φυσικούς περιορισμούς για μια ανάπτυξη ανθεκτική απέναντι στους κινδύνους» http://bit.ly/2w7Nann.
Στα πλαίσια της συνεδρίασης της IPU, συναντήθηκε με τους Βουλευτές της Συρίας όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση στην Συρία, ενώ επισκέφτηκε τα γραφεία του ΟΗΕ, συνοδευόμενη  από τον Έλληνα πρέσβη.
131η Συνδιάσκεψη Γενεύη Ελβετίας (Οκτώβριος 2014) 
132η Συνδιάσκεψη  Νέων Κοινοβουλευτικών της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στο Τόκυο της Ιαπωνίας (Μάιος 2015)  με θέμα «Δημοκρατία, Ειρήνη και Ευημερία».
Στο πλαίσιο των εργασιών  του συνεδρίου,  συμμετείχε στην Ομάδα Εργασίας για την «Καλύτερη συμμετοχή της νεολαίας στην οικοδόμηση της ειρήνης» (Better Involving Young People in Peace Building) (http://bit.ly/2wGG90n) / (http://bit.ly/2wGABmE).
Στις 25 – 26 Ιουλίου του 2015, συμμετείχε στην 12η Ημερίδα Κοινοβουλευτικών Υπότροφων και Βουλευτών που διοργανώθηκε από το Κέντρο Σπουδών Νομοθέτησης της Σχολής Πολιτικών, Φιλοσοφικών και Διεθνών Σπουδών του  Πανεπιστημίου του Hull που πραγματοποιήθηκε στο Wroxton College, στο  Banbury της Αγγλίας,  όπου ενημερώθηκε για ερευνητικά ευρήματα πάνω στα θέματα:
 • Assisting in legislative development
 • Parliament, public engagement and poverty reduction
 • Legislative organisation, recruitment and rules
 • Transparency and accountability
 • Parliaments and publics
 • Parliamentary scrutiny
 • Westminster and beyond
 • Legislatures and
 • Bicameralism
Καταψήφισε όλα  τα μνημονιακά μέτρα, και τον Ιούλιο του 2015 την  εξουσιοδότηση, αρνούμενη να συμμετέχει στο Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.
Τον Αύγουστο του 2015, μαζί με  Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν το μνημόνιο 3,  συνυπέγραψαν την συγκρότηση της ΚΟ της Λαϊκής Ενότητας.
Τον Σεπτέμβριο του 2015, συμμετείχε στα ψηφοδέλτια της ΛΑΕ, χωρίς να είναι μέλος του κόμματος.
ΣΠΟΥΔΕΣ
Σπούδασε  Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Καβάλας.
Το 2009 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Τραπεζική της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του ΕΑΠ.
Είναι κάτοχος πιστοποιητικού  εξειδίκευσης στην Διοίκηση Παραγωγής του  ΤΕΙ Πειραιά και του  University of Paisley της Σκωτίας,  καθώς και στην Διοίκηση Ολικής Ποιότητας – Δίκτυα Διασυνδεόμενης Παραγωγής  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου  Αθηνών.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Από το 1996 έως το 2002 εργάστηκε ως στέλεχος σε ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ από το 2002 μέχρι σήμερα, με μοναδική εξαίρεση την περίοδο που υπηρέτησε ως Βουλευτής, υπηρετεί ως στέλεχος στην  Δημόσια Διοίκηση.
Παρακολούθησε πλήθος προγραμμάτων επιμόρφωσης στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, που πραγματοποιήθηκαν στην  Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης πάνω σε διαχείριση βάσεων, Δεδομένων Χρήσεων Internet – Intranet, Διεθνών Λογιστικών Προτύπων Δημοσίου Λογιστικού.
Παρακολούθησε εκπαιδευτικά προγράμματα του  κοινωνικού  πολύκεντρου για τις μεθόδους καταπολέμησης της διαφθοράς.
Συμμετείχε σε  συνέδρια του Οικονομικού Επιμελητηρίου για φορολογικά θέματα.
Είναι πιστοποιημένη auditor για Εφαρμογή Συστημάτων Ποιότητας. Είναι Μέλος του μητρώου κύριου διδακτικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.
Μέλος του μητρώου εκπαιδευτών του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ.
Τακτικό Μέλος του Διοικητικού Επιμελητήριου Ελλάδος.
Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Επιχειρησιακών Ερευνών.ΗΧΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

Ακούστε την συνέντευξη της κ. Ραχήλ Μακρή στο ραδιόφωνο της ΕΡΤopen 14/5/2018 πατώντας πάνω στην εικόνα.