Header Ads

http://www.donatos.gr/

http://www.ottolina.gr/ http://www.newspallinis.gr/p/contact.html

Athens Pride 2018! Ποια πολιτικά πρόσωπα έδωσαν το παρών! Δείτε πως εμφανίστηκε το Τζέισον-Αντιγόνη και πως στόλισαν τη Βουλή των Ελλήνων! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κοσμοσυρροή για μια ακόμη χρονιά στην Αθήνα -η 14η συνεχόμενη- για το Athens Pride 2018, το οποίο έχει φέτος το κεντρικό σύνθημα «παρούσα».


Μία ακόμη διοργάνωση με παλμό, μουσική, χρώμα και ζωή! Ένα ακόμη Athens Pride πήρε σήμερα, Σάββατο 09.06.2018, σάρκα και οστά στην πλατεία Συντάγματος. Από νωρίς το απόγευμα, χιλιάδες κόσμου συγκεντρώνεται στην πλέον εμβληματική πλατεία της χώρας, για το Athens Pride 2018.

Χαμός στο Σύνταγμα για το Athens Pride 2018
Με κεντρικό σύνθημα «ΠΑΡΟΥΣΑ» το φετινό Athens Pride εστιάζει στη θηλυκότητα. Όπως βιώνεται κάθε μέρα σε κάθε έκφανσή της. Κρατώντας μπαλόνια και πλακάτ οι συγκεντρωμένοι λένε «ναι» στο Athens Pride- Φεστιβάλ υπερηφάνειας. Και «όχι» σε διακρίσεις και προκαταλήψεις.

Tο παρών δίνει στο Σύνταγμα και το Jason – Αντιγόνη, με γραμμένο το εξής σύνθημα στην πλάτη: "Φεμινιστής, vegan, άθεη".


Δείτε τις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα του newsit.gr


Περίπτερα μη κυβερνητικών οργανώσεων καθώς και πολιτικών νεολαιών όπως η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, οι οικολόγοι πράσινοι, το PES ( σοσιαλιστές και δημοκράτες) έχουν στηθεί Κατά μήκος της πλατείας Συντάγματος.

«Στο φετινό Athens Pride γιορτάζουμε όλες τις θηλυκότητες, αυτές που επιλέξαμε και αυτές που αρνηθήκαμε», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του.

Οι δραστηριότητες κορυφώθηκαν με τη μεγάλη πορεία από την πλατεία Συντάγματος στέλνοντας ηχηρό μήνυμα υπέρ της εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ. Μετά την πορεία ακολούθησε πάρτι με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, της Μαρίνας Σάττι, της Ευρυδίκης και της Ελεονώρας Ζουγανέλη.

Με Μπαλάφα και Καρανίκα
Στο Athens Pride 2018 βρίσκεται και ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, αλλά και ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας.

Στο Σύνταγμα και ο Νίκος Παρασκευόπουλος
Στο Athens Pride 2018 βρέθηκε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, δείχνοντας την στήριξή του.Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τη διεξαγωγή του Athens Pride, ενός θεσμού που συμβάλλει στην καταπολέμηση των διακρίσεων, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου.

Συγκεκριμένα, στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής έχει αναρτηθεί ένα τεράστιο πανό που μεταφέρει το μήνυμα του φετινού AthensPride, ενώ στα χρώματα του Φεστιβάλ Υπηρηφάνειας θα βαφτούν όλες οι διαβάσεις περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος προκειμένου να υποδεχθούν τη διοργάνωση.

Στις 17 Μαΐου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Λεσβοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, το σώμα εθελοντισμού του Athens Pride βρέθηκε στο Πεδίο του Άρεως για να γιορτάσει ανοίγοντας την πελώρια rainbow flag της παρέλασης.

Η Περιφέρεια Αττικής εφαρμόζει πλήρως την πολιτική της απαγόρευσης διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου.

Με τη θέσπιση της Χάρτας Δικαιωμάτων & Υποχρεώσεων Πολιτών το έτος 2016, η Περιφέρεια κατοχύρωσε το δικαίωμα της απαγόρευσης τέτοιων διακρίσεων από τις υπηρεσίες της και τις πολιτικές που εφαρμόζει.Δεν αρκεί όμως μόνο η μη διάκριση, για έναν δημόσιο οργανισμό που επιδιώκει τη συμπερίληψη και την αποδοχή όλων των πολιτών.

Για τον λόγο αυτόν η Περιφέρεια Αττικής, σταθερά από το έτος 2015, συμμετέχει με τις προαναφερθείσες συμβολικές δράσεις υποστήριξης, θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων σύμφωνα με τις σχετικές δεσμεύσεις της Χώρας και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Να αναφέρουμε ότι η σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, προβλήθηκε σε μια γωνιά του κτιρίου της Βουλής κατόπιν σχετικής απόφασης, την περασμένη εβδομάδα, του Νίκου Βούτση. Σε άλλες περιπτώσεις που η Βουλή φωταγωγείται για κάποιο σκοπό, πάντως, ντύνεται ολόκληρη στο χρώμα-σύμβολο της κάθε περίστασης...

Με τη συμβολική αυτή κίνηση, να προβληθεί το λογότυπο του Athens Pride σε μέρος της πρόσοψης του κτιρίου της, η Βουλή  θέλει να περάσει στους πολίτες το μήνυμα του σεβασμού στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.