Header Ads

http://www.donatos.gr/

http://www.ottolina.gr/ http://www.newspallinis.gr/p/contact.html

Ευαγγελία Τσομάκη: Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη στο έλεος μιας ανύπαρκτης, τελικά, διοίκησης….


 Σφοδρή κριτική για την εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης που παρουσιάζουν οι δημόσιοι χώροι του Δήμου Παλλήνης, εξαπολύει και πάλι, η Σύμβουλος Δήμου Παλλήνης  κ. Ευαγγελία Τσομάκη, στον δήμαρχο Παλλήνης  κ. Αθανάσιο Ζούτσο από τον προσωπικό της λογαριασμό  στο F/B. Με ανοιχτή επιστολή της προς τον δήμαρχο Παλλήνης, η  σύμβουλος του Δήμου Παλλήνης Τσομάκη Ευαγγελία,  καταγγέλλει ότι οι τρεις  πόλεις, Ανθούσα, Γέρακας και Παλλήνη παραμένουν «ανοχύρωτες», εν μέσω θέρους, καθώς δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες αποψιλώσεις στους κοινόχρηστους χώρους και στα ελεύθερα οικόπεδα.


Επίσης, θέτει σειρά ερωτημάτων για τα μέτρα Πολιτικής Προστασίας που έχει λάβει η διοίκηση του Δήμου, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των δημοτών.
Ειδικότερα, στην επιστολή της η κ. Ευαγγελία Τσομάκη αναφέρει:
«Το θέμα της Πυροπροστασίας και η αγωνία των κατοίκων για την αδιαφορία του Δήμου, έδειξε μια επίσκεψή μου, στις γειτονιές του Δήμου μας.

Το θέμα της Πολιτικής Προστασίας και ιδιαιτέρως της Πυροπροστασίας του Δήμου μας, είναι πολύ σοβαρό. Για τον λόγο αυτό το αντιμετωπίζουμε πάντα σε πνεύμα συνεννόησης και σε χαμηλούς τόνους. Κι ενώ εγώ, αν και σε παράταξη της αντιπολίτευσης, προσπαθώ με διάλογο και με προτάσεις να βοηθήσω, από την άλλη πλευρά η διοίκηση του Δήμου όχι μόνο παρουσιάζεται χωρίς πρόγραμμα και χωρίς οργάνωση, αλλά προσπαθεί να καλύψει τα λάθη της με αλαζονεία και επικοινωνιακές κορώνες!!!

 Έτσι φθάσαμε στα τέλη Αύγουστου κι ακόμα δεν έχουν καθαριστεί από τα ξερά χόρτα όχι μόνο τα δάση, αλλά ούτε και τμήματα της πόλης που βρίσκονται κοντά σε σπίτια.

Με ανοικτές τις πληγές της πρόσφατης φονικής φωτιάς στο Μάτι και με νωπά τα αποτελέσματα ,πιθανόν ανθρωπίνων λαθών, θα περιμέναμε από τη διοίκηση του Δήμου Παλλήνης  να δείξει τη δέουσα προσοχή μπροστά στον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς στην περιοχή μας, όταν μάλιστα ολόκληρη η Αττική βρίσκεται σε ετοιμότητα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν!

Δυστυχώς, η Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη έχουν αφεθεί στο έλεος των καιρικών συνθηκών, καθώς σχεδόν παντού υπάρχουν βουνά από πούσια - έτοιμο προσάναμμα- και από τα ξερά χόρτα - ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αποψιλώσεις σε κοινόχρηστους χώρους και ελεύθερα οικόπεδα του Δήμου.

Ακόμα και στα ελάχιστα σημεία που γίνονται καθαρισμοί παρατηρείται το επικίνδυνο φαινόμενο τα πούσια που μαζεύονται, όπως με ενημερώνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι, να πετιούνται χύμα σε κάδους απορριμμάτων και να παραμένουν εκεί μέχρι και 24 +ώρες!!

Θα περιμέναμε η Διοίκηση του Δήμου, να έχει προχωρήσει στον άμεσο καθαρισμό Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνη και να έχει απομακρύνει κάθε πιθανό υλικό που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως εστία φωτιάς.

Σε μια περιοχή όπως η δική μας, Με  πευκοδάση, αλλά και με μεγάλους χώρους πρασίνου, όπως άλση και παιδικές χαρές, η Διοίκηση του Δήμου - αν υφίσταται- οφείλει να προνοεί και να προσέχει, ώστε οι κάτοικοι να είναι και ήσυχοι και ασφαλείς και δεν έχει να κάνει τόσο με την ασφάλεια  και με την «επιβίωση» αυτών των δασών, όσο της ασφάλειας της ζωής των κατοίκων!!Σας καλώ, έστω και τώρα κ. Ζούτσο, φροντίστε να καθαριστούν τα δάση και οι χώροι πρασίνου από πιθανές εστίες ανάφλεξης. Φροντίστε την ασφάλεια του Δήμου, εν μέσω θέρους, υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων.

Επιβάλλεται, για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με τον  Ν. 3852/2010 (Α'87)  του άρθρου 94 παρ. 1 περίπτ. 26 εδάφ. β'  «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκε­ντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης».

Η μέριμνα, σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις, για την τήρηση των υποχρεώσεων καθαρισμού, από τους ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές, των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, καθώς και η υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τους δήμους, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων. Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα. Δεν λύνει το πρόβλημα της εξάλειψης της πυρκαγιάς αλλά πλην όμως μειώνονται οι κίνδυνοι και έχει να κάνει τόσο με την ασφάλεια των πωλητών, όσο και με την «επιβίωση» αυτών των δασών.
 Όπως πράξατε και με την απόφαση σας με αριθ. Πρωτ.24758 /10-8-18(αργοπορημένα μεν) μόνο για τα έξι (6) οικόπεδα στην δημοτική ενότητα Γέρακα .
Το ίδιο κ. Ζούτσο  θα έπρεπε να είχατε πράξει και με πολλά άλλα οικόπεδα σε όλο τον Δήμο Παλλήνης αλλά κυρίως και με τον λόφο Λεβίδη, που είναι ένας από τους πιο κύριους πνεύμονες του δήμου μας!!
Μην επικαλεστείτε την γνωστή σε όλους μας δικαιολογία, ότι ο λόφος Λεβίδη είναι ιδιωτικός… 
Θα έπρεπε επίσης, με όποιο και να είναι το οικονομικό κόστος, να γίνει πλήρης αφαίρεση της παρεδάφιας βλάστησης και θαμνώδους βλάστησης.
Γιατί κύριε δήμαρχε, αν ξεσπάσει μια  πυρκαγιά στο λόφο Λεβίδη δεν θα προλάβετε κάνετε απολύτως τίποτα , με έναν φύλακα πυροπροστασίας και με τα μπερδεμένα λάστιχα πυρόσβεσης τοποθετημένα επάνω στη πυκνή  παρεδάφιας βλάστηση και θαμνώδη βλάστηση, γιατί αν αρπάξουν αυτά και με το ύψος των δέντρων θα είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να αντιμετωπιστεί  άμεσα η πυρκαγιά και ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ότι η περιοχή είναι ΠΥΚΝΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ  κ. Ζούτσο.
Κρίμα κ. Δήμαρχε, η πρόληψη δεν λύνει το πρόβλημα της εξάλειψης της πυρκαγιάς αλλά πλην όμως, μειώνονται οι κίνδυνοι και έχει να κάνει τόσο με την ασφάλεια των συμπολιτών μας, όσο και με την «επιβίωση» των δασών του δήμου μας.

     ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΛΟΦΟΣ ΛΕΒΙΔΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΕ ΖΟΥΤΣΟ
Αν θεωρείτε ότι δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε σε αυτό το καθήκον σας, δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στους συμπολίτες μας και να τους καλέσετε σε εθελοντική βάση να πράξουν αυτά που εσείς αδυνατείτε. Όπως πράξατε  στο καθαρισμό του πάρκου στη περιοχή του Πεδίου Άρεως στη Παλλήνη ή ήταν καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους (φιέστες ,φωτογραφίες κ.λ.π)

Με αφορμή τα παραπάνω, θα περιμέναμε επίσης να έχετε ενημερώσει τους συμπολίτες μας, αν έχουν συνεδριάσει τα αρμόδια όργανα πολιτικής προστασίας, τις αποφάσεις τους, καθώς και αν υπάρχει σχέδιο ετοιμότητας σε πιθανή πυρκαγιά.

Εν τέλει κ. Ζούτσο:

Έχει συνεδριάσει η Πολιτική Προστασία του Δήμου, πόσες φορές, πού, ποιος τη συγκάλεσε, ποιοι συμμετείχαν;

Υπάρχουν σχετικές οδηγίες που έχουν δημοσιοποιηθεί στους πολίτες;

Έχουν καθαριστεί τα δάση και τα άλση του Δήμου μας από τα πούσια και από τα ξερά χόρτα; Πότε έγινε αυτό τελευταία φορά;

Τις απαντήσεις δεν τις οφείλετε σε εμένα, αλλά στους συμπολίτες μας που μπορεί, από τη μία στιγμή στην άλλη, να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της ασυνέπειά σας.