Header Ads

http://www.donatos.gr/

http://www.ottolina.gr/ http://www.newspallinis.gr/p/contact.html

Ευαγγελία Τσομάκη: Δήμαρχε μου απαντάτε με αοριστίες, ανακρίβειες και αναληθή γεγονότα και βέβαια, χωρίς επίσημα έγγραφα!!!


 Οι πολίτες ανησυχούν, τα ερωτήματα παραμένουν, η κ. Ευαγγελία Τσομάκη κατηγορεί τον  Δήμαρχο, ότι κρύβεται. Με παλιομοδίτικους πολιτικούς λεονταρισμούς. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.
Τσομάκη Ευαγγελία                                              Παλλήνη   17 / 9 /2018
Τοπ. Σύμβουλος                                                  ΔΗΜΟΣ     ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Δ/Ε Ανθούσας                                                     ΑΡ. ΠΡΩΤ. :           27808
Τηλ.6974778837                                                 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 18-9-18
Email:tsomakievi@gmail.com                         

Θέμα: Σας επαναλαμβάνω  τα ερωτήματά μου στα οποία δεν απαντήσατε. Ποιές είναι οι ενέργειες, στις οποίες έχει προβεί ο Δήμος για πρόληψη και αντιμετώπιση πιθανόν πυρκαγιάς.

Προς: Τον Δήμαρχο Παλλήνης
            κ. Αθανάσιο Ζούτσο
Αντιδήμαρχο και υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας κ. Πυργιώτη Αλ.

Κοινοποίηση:
Προς τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Προς όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Δήμου Παλλήνης.


Κύριε Δήμαρχε,
Διάβασα πολύ προσεκτικά την επιστολή της απάντησής σας και δεν μπορώ να συμφωνήσω ούτε όταν μου απαντάτε με αοριστίες, ανακρίβειες και αναληθή γεγονότα και βέβαια, χωρίς επίσημα έγγραφα από τις αρμόδιες υπηρεσίες είτε του δήμου μας ή από αυτές που σας έχω προαναφέρει. Η αλήθεια είναι μία και δεν μπορείτε να την αλλοιώσετε: αποκρύψατε και αποκρύπτεται από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και από τους πολίτες της Παλλήνης, βασικές απαντήσεις. 


Κύριε Δήμαρχε,
Έχετε κάνει λάθος χειρισμούς και τραγικά σφάλματα και μην προσπαθείτε να  μετακυλήσετε τις ευθύνες σας, με το «προσχηματικό ενδιαφέρον σας» για τους πολίτες της Παλλήνης . 
Το πρόβλημα για τον τόπο μας είναι η δική σας ανεπάρκεια, η αποδεδειγμένη πλέον πολιτική ανικανότητα σας και η απαράδεκτη επιφανειακή πρόληψη σας για τον πολίτη και τα προβλήματα του.
Κύριε Δήμαρχε,
Σας επαναλαμβάνω  τα ερωτήματά μου, στα οποία σκοπίμως δεν απαντήσατε ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ, ΠΟΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ και αναμένω:
ü Το ΣΧΕΔΙΟ των θέσεων των υφισταμένων κρουνών, που να συνοδεύεται με βεβαίωση της αρμόδιας Υπηρεσίας ότι αυτοί είναι εν λειτουργία.
ü Το ΣΧΕΔΙΟ των θέσεων των υφισταμένων υδατοδεξαμενών πυρόσβεσης, με τις πληροφορίες αν αυτές είναι γεμάτες με νερό και αν λειτουργούν.
ü Αν τα ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ του Δήμου, όπου αυτά δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τη βαρύτητα, διαθέτουν ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος (ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ), που θα εξασφαλίζουν τη λειτουργία τους στη περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στη περιοχή.
ü Εάν έχετε ελέγξει το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, κι αν υφίστανται κίνδυνοι λόγω επαφής δένδρων με αυτό.(ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΦΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΔΔΗΕ)
ü Το ΣΧΕΔΙΟ(ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ?) εφ’ όσον υπάρχει, της οργανωμένης εκκένωσης, των περιοχών μας και της προληπτικής απομάκρυνσης των κατοίκων.
ü Αν θα πάρετε κάποια άμεσα μέτρα για την απομάκρυνση της φυτικής ύλης που προέρχεται από τον ιδιωτικό καθαρισμό των αδόμητων οικοπέδων και παραμένουν πολλές φορές, για μεγάλο χρονικό διάστημα, στοιβαγμένα στο οδικό δίκτυο και μάλιστα ορισμένες περιπτώσεις, σε περιοχές που γειτνιάζουν με το περιαστικό δάσος.


Επειδή οι πολίτες-δημότες του δήμου Παλλήνης  δεν ενδιαφέρονται να διαβάσουν «αναπαραχθείσες εκθέσεις ιδεών και θεωρίες» ούτε αγωνιούν τόσο για τις συνεργατικές αρμοδιότητες των εμπλεκομένων με την καταπολέμηση μιας ενδεχόμενης πυρκαγιάς, αλλά νοιάζονται για το ουσιώδες και συγκεκριμένο, κρίσιμο για την επιβίωσή τους, ήτοι τη διάσωση των ιδίων και των περιουσιών τους, αλλά και του δασικού πλούτου της περιοχής, και θέλουν να γνωρίζουν εάν, εκτελώντας το υπηρεσιακό σας καθήκον τόσο εσείς όσο και οι υπηρεσίες του Δήμου, έχετε μεριμνήσει να έχετε σε πλήρη ετοιμότητα και λειτουργία τα σωστικά μέσα και τα μέσα προλήψεως και σε συνάρτηση με αυτό εάν αφουγκράζεστε τις συγκεκριμένες καταγγελίες εκατοντάδων δημοτών για ελλείψεις στον τομέα αυτό και εάν έχετε την πρόθεση να τις καλύψετε έστω και τώρα.
ü Έχουν συντηρηθεί τα οχήματα δασοπυρόσβεσης του Δήμου; Και πότε?       (θέλω, έγγραφη βεβαίωση συντήρησης των οχημάτων, τρέχοντος έτους)
ü Είναι επανδρωμένα πλήρως;
ü Τα οχήματα δασοπυρόσβεσης του Δήμου, που παραλάβατε εν λειτουργία από την πρώην κοινότητα Ανθούσας και τον πρώην Δήμο Παλλήνης, σε τι κατάσταση είναι και τι έχουν γίνει;
ü Τα λάστιχα και τα μπιστόλια πυρόσβεσης που παραλάβατε από την πρώην κοινότητα Ανθούσας και τον πρώην Δήμο Παλλήνης τι έχουν γίνει;
ü Ελέγχθηκε εάν οι πυροσβεστικοί κρουνοί λειτουργούν και έχουν επισκευαστεί;  Όσοι βρέθηκαν ότι δεν λειτουργούσαν, έχουν επισκευαστεί; Παραδώστε μου επίσημα έγγραφα από τους αρμόδιους φορείς με ημερομηνίες του τρέχοντος έτους. Πόσους  κρουνούς έχουμε σε όλο το δήμο και που; Σε ποια ακριβώς  σημεία;(θέλω εγγράφως τον ακριβή αριθμό κρουνών ανά τον Δήμο και πιστοποίηση ότι λειτουργούν. Πόσοι λειτουργούν και ποιοι, ανά περιοχή)
ü  Είναι ενήμερες οι  πυροσβεστικές δυνάμεις από άλλες περιοχές σε περίπτωση που χρειαστεί να συνδράμουν το έργο της πυρόσβεσης;
ü Η διάνοιξη δασικών δρόμων για την πρόσβαση των πυροσβεστικών μέσων που βέβαια κατά κανόνα εκτελείται μετά το πέρας των εαρινών βροχοπτώσεων βάσει διεθνών προδιαγραφών και μελετών και όχι μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου!!! Κάλλιο αργά παρά ποτέ, αρκεί  να υλοποιηθούν το συντομότερο. Έχετε έρθει σε συνεργασία με το Δασαρχείο  και ποτέ;
ü Οι ήδη υπάρχοντες δασικοί δρόμοι, έχουν προσβασιμότητα και βατότητα από τα πυροσβεστικά οχήματα βαρέως τύπου;
ü Έχετε ζητήσει συντήρηση του δασικού  δικτύου της περιοχής ευθύνης σας για τα έτη 2014,2015,2016,2017& 2018;(να μου δοθούν τα δελτία)
ü Πού θα διανοιχθούν νέοι δασικοί δρόμοι και βάσει ποιας μελέτης και κυρίως πότε;(ζητώ να μου παραδοθεί η μελέτη)
ü Έχετε προβεί στον καθαρισμό οικοπεδικών χώρων από ιδιοκτήτες που αδιαφορούν και λοιπών ακάλυπτων χώρων σε όλο το εύρος εντός Δήμου Παλλήνης, στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, καθώς και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων εύφλεκτων υλικών και αντικειμένων και όχι μόνο βάση έγγραφου σας με αρ. πρωτοκόλλου 23488/ 26-7-2018 σε έξι (6) μόνο οικόπεδα στη Δ/Ε Γέρακα;
ü Εάν ναι σε ποιους χώρους και σε ποιες περιοχές;
ü Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός όλων των χώρων του Δήμου (δεδομένου ότι πληθαίνουν οι καταγγελίες δημοτών για σημεία που δεν έχουν καθαριστεί);
ü Επιπροσθέτως, βάσει της Πυρ. Διάταξης 4/2012, η οποία κινείται σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος υποχρεούται να απομακρύνει τα υπολείμματα καθαρισμού της βλάστησης που ενεργείται από ιδιοκτήτες στις κατοικίες τους, αλλά και στους περιβάλλοντες χώρους αυτών.
ü Επίσης, πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί η απομάκρυνση υπολειμμάτων φυτικής μάζας (δεδομένου ότι πληθαίνουν οι καταγγελίες δημοτών για σημεία όπου σωρεύονται επί μακρό χρονικό διάστημα υπολείμματα φυτικής μάζας);
ü Εάν ναι ,σε ποιες περιπτώσεις και πότε;
ü Θα αποσυρθεί η παράνομη, προκλητική και επικίνδυνη απόφαση που ορίζει ότι ο Δήμος δεν θα προβεί σε περισυλλογή υπολειμμάτων φυτικής μάζας και οι δημότες πρέπει ιδίοις εξόδοις να το κάνουν;
ü Επειδή στο Άρθρου 108 Ν.4249/2014 παρ. 5 στ. ορίζεται ότι: «Μεριμνά για την οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών από μία περιοχή για λόγους προστασίας της ζωής ή της υγείας τους από εξελισσόμενη ή από επικείμενη καταστροφή. Η λήψη της απόφασης για την οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών αποτελεί ευθύνη των κατά τόπους Δημάρχων, οι οποίοι έχουν το συντονισμό του έργου πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση της καταστροφής σε τοπικό επίπεδο.»
ü Αποτελεί, λοιπόν, αποκλειστική αρμοδιότητα του Δημάρχου η λήψη απόφασης για την οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών και την εκκένωση των οικισμών. Ένα τέτοιο σχέδιο προϋποθέτει όχι μόνο τον καθορισμό των χώρων συγκέντρωσης των πολιτών ανά περιοχή, ΑΛΛΑ και την συγκεκριμενοποίηση των οδών διαφυγής ανά περιοχή, της κάθε δημοτικής ενότητας;
Κατόπιν των ανωτέρω προκύπτει ανάγλυφος η ευθύνη σας, η οποία πηγάζει από τις κατά νόμον αρμοδιότητες που σας αφορούν στο πλαίσιο της πυροπρολήψεως και πυροπροστασίας και καταστολής φαινομένων πυρκαγιάς. 

Συγκεκριμένα ο Δήμος οφείλει:

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου και σύμφωνα με την υπ. αριθμό 4/2012 (ΦΕΚ 1346/25-4-2012 Τεύχος ΒΆ) Πυροσβεστική Διάταξη, πρέπει οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100μ. από τα όριά τους, να προβούν στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων εύφλεκτων υλικών και αντικειμένων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Βάσει του Ν. 3852/2010 άρθρο 94 παρ.26 σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 0,50 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Επιπλέον βεβαιώνεται σε βάρος των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών που δεν συμμορφώνονται, η δαπάνη καθαρισμού των οικοπέδων τους και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του αρ. 433 του Ποινικού κώδικα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Καλλικρατικό νόμο 3852/2010 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ΄- ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΜΕΝΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, Άρθρο 94 ‘Πρόσθετες αρμοδιότητες δήμων» 1. Στο άρθρο 75 παρ. Ι του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και υπό τον τομέα β΄ («Περιβάλλον») προστίθενται οι ακόλουθες αρμοδιότητες: Παράγραφος 26. Η μέριμνα, σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις, για την τήρηση των υποχρεώσεων καθαρισμού, από τους ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές, των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, καθώς και η υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τους δήμους, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων.
Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.
Κύριε Δήμαρχε,
Η αλαζονεία της εξουσίας είναι πολύ κακός σύμβουλος!!.. ΟΙ γνωστές ειρωνείες σας και τα αμήχανα χαμόγελα σας δεν επαρκούν, όταν υπάρχουν τόσο σοβαρά θέματα που απασχολούν τους πολίτες. Όταν σταματήσετε να κάνετε δημόσιες σχέσεις και ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου μας, θα αντιληφθείτε ότι εμείς δεν συκοφαντούμε κανέναν αλλά και ότι δεν φοβόμαστε να ασκήσουμε έντονη αντιπολίτευση και να αναζητήσουμε την αλήθεια σε τόσο σοβαρά θέματα τα οποία εσείς επιμελώς αδιαφορείτε και μάταια προσπαθείτε να αποκρύψετε.

                                                            Με εκτίμηση,  

                              Τοπική Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας
                                       
                                                   ΤΣΟΜΑΚΗ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ