Header Ads

http://www.donatos.gr/

http://www.ottolina.gr/ http://www.newspallinis.gr/p/contact.html

Ευαγγελία Τσομάκη: Πλέον η Δημοτική Αρχή είναι έκθετη στο πλαίσιο οργάνωσης και διαχείρισης/αντιμετώπισης των σεισμών εκ μέρους των Δήμων της Αττικής.!!!

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ !!!

Δήμαρχε,απαντάς σε εμένα και στους δημότες μια μέρα μετά το άρθρο μου, με copy paste ανάρτηση στο site του Δήμου???????
Ήσασταν παρόντες να ακούσετε και να θέσετε ερωτήσεις,όπως έκαναν όλοι οι υπόλοιποι από τους άλλους δήμους??
Ομολογώ πως χωρίς καθόλου προσπάθεια, εκτεθήκατε ακόμη περισσότερο, με αυτή σας την απελπισμένη ενέργεια!!!!
Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, παρουσιάστηκε την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018 στους αιρετούς των Δήμων του λεκανοπεδίου, το πλαίσιο οργάνωσης και διαχείρισης/αντιμετώπισης των σεισμών εκ μέρους των Δήμων της Αττικής.

Η παρουσίαση έγινε από τον Δρ. Ευθύμιο Λέκκα, Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) ο οποίος και είχε την επιστημονική ευθύνη σύνταξης της σχετικής μελέτης που έγινε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο για λογαριασμό της Π.Ε.Δ.Α. Ο κ. Ευθ. Λέκκας παρουσίασε με την υποστήριξη τεχνικών μέσων τον κεντρικό άξονα των απαιτούμενων δράσεων πολιτικής προστασίας που πρέπει να αναληφθούν από τους Δήμους σε περίπτωση σεισμικού κινδύνου και ακολούθησε συζήτηση με τους εκπροσώπους των Δήμων στην διάρκεια της οποίας απαντήθηκαν κρίσιμα ερωτήματα επικεντρωμένα κατά το πλείστον στις πρώτες στιγμές μετά την εκδήλωση του σεισμού.

Σας ενημερώνω αγαπητοί συνδημότες ότι,στην ως άνω ενημέρωση της Π.Ε.Δ.Α,δεν παρουσιάστηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, αν και έλαβαν ειδοποίηση!!!!

Ήταν οι μοναδικοί απόντες!!!!

Στην εκδήλωση/ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε,εξηγούν βήμα-βήμα τις ενέργειες που πρέπει να κάνει η δημοτική αρχή και ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, για πρόληψη αλλά και περίπτωση σεισμού!

Τελικά και κατά πως φαίνεται αλλά και αποδεικνύεται, δεν τους πτοεί τίποτα!!! Ξέχασαν την φονική πυρκαγιά στο Μάτι,ξέχασαν τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα, ξέχασαν και τους μεγάλους σεισμούς του παρελθόντος στην Αττική,έχουν ξεχάσει πως η χώρα μας είναι ιδιαίτερα σεισμογενής, πως υπάρχουν αναπάντεχα,καταστροφικά φυσικά φαινόμενα,που ΧΩΡΙΣ σχέδιο δράσης θα μείνουν ακάλυπτοι και απροστάτευτοι οι δημότες του Δήμου μας!!Οφείλετε ως δήμαρχος να μεριμνάτε για το καλό και την ασφάλεια των δημοτών,τόσο από νομικής άποψης, αυτοδιοικητικής υποχρέωσης, πρωτίστως όμως ΗΘΙΚΗΣ!!!

Κύριε Δήμαρχε και κύριε αντιδήμαρχε και ως υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, εσείς που βρισκόσασταν?

Ποιά μέτρα και δράσεις που αφορούν την ετοιμότητα του Δήμου τόσο σε επίπεδο ανθρώπινου Δυναμικού όσο και σε Επίπεδο μέσων για τη Διαχείριση των έκτακτων αναγκών που θα προκύψουν από την εκδήλωση ενός σεισμικού φαινομένου,έχετε προβλέψει?

Ενημέρωση Κοινού σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, για τα μέτρα αυτοπροστασίας,έχετε προβλέψει και αναρτήσει?

Ποιά και πότε, διενέργεια Ασκήσεων Ετοιμότητας για την Εκπαίδευση των υπαλλήλων και την αναβάθμιση της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας,έχετε κάνει?

Τα γνωρίζετε όλα τόσο καλά και είστε τόσο καλά "προετοιμασμένοι" για τέτοιου είδους φαινόμενα,οπότε δεν σας ενδιαφέρει η επίσημη ενημέρωση από τον αρμόδιο φορέα?

Ποιές θα είναι οι Δράσεις πολιτικής προστασίας του Δήμου μας, για την αντιμετώπιση σεισμικού κινδύνου?


Όταν θα γίνει το, απευκταίο βέβαια, κακό, πως θα το αντιμετωπίσετε?Θα περιμένετε από τον αρμόδιο φορέα να σας τηλεγραφήσει τις λύσεις??

Αν δεν ξέρετε και δεν έχετε απαντήσεις,ευχαρίστως να σας ενημερώσω σε ένα επόμενο άρθρο μου.......
Ομολογώ όμως και σας συγχαίρω, ότι το μόνο που ξέρετε να κάνετε τέλεια, είναι η επικοινωνιακή διαχείριση με φωτογραφίες σας, που σας προβάλουν χαμογελώντας δείχνοντάς σας, μπροστά στα "μεγάλα" έργα βιτρίνας και πότε???Μόλις λίγους μήνες, πριν τις ...εκλογές!!!!!......

Πραγματικά, τόσο ανεύθυνη,αδιάφορη και χωρίς ίχνος ντροπής δημοτική αρχή, δεν είχαμε δει ποτέ!!!!!
Πλησιάζει η ώρα που θα κριθούμε,όλοι μας!!

Οι δημότες βλέπουν,καταλαβαίνουν,κρίνουν και δεν θα ανεχθούν τις ίδιες,ψεύτικες υποσχέσεις...