Header Ads

http://www.donatos.gr/

http://www.ottolina.gr/ http://www.newspallinis.gr/p/contact.html

Δικαιώνετε πλήρως η newspallinis.gr, για προγενέστερο δημοσίευμα της !!!


Αυτό που εδώ και λίγο καιρό είχε δημοσίευση η newspallinis.gr και δικαιώνετε πλήρως! 

Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύσαμε ,ότι ο κ. Κουτσικούρης Τριαντάφυλλος "φλέρταρε ως μνηστήρας" με  την  προοπτική να "κατέβει" ως υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές 2019. Επιβεβαιώνεται άλλη μια πρώτη είδησή μας, αφού την σφραγίζει και ο ίδιος, με δήλωσή του μέσω συνέντευξης.

 Ο κ. Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Παλλήνης και πρώην κοινοτάρχης Ανθούσαςθα διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο  στον Δήμο Παλλήνης.

Δείτε συνέντευξη:Συνέντευξη του Τριαντάφυλλου Κουτσικούρη
στον.
Γιώργο Γκόντζο και στην "ΑΛΗΘΕΙΑ"

Η συνέντευξη που ακολουθεί είναι «προϊόν» της επίσκεψης μας στον εργασιακό χώρο του κ. Κουτσικούρη. Επισκεφθήκαμε τον κ. Κουτσικούρη και του θέσαμε ορισμένα ερωτήματα που αφορούν στον Δήμο Παλλήνης, προκειμένου να σκιαγραφήσουμε μια πιο ρεαλιστική εικόνα του προφίλ του. Ως γνωστό ο κ. Κουτσικούρης είναι ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο Νεας Δημοκρατιας στην Παλλήνη.
Σε βάθος Αυτοδιοικητικός, αναπτύσσει πρωτοβουλίες για την Αλλαγή στην διοίκηση του Δήμου Παλλήνης, όπου διαμένει
-Κ. Κουτσικούρη, Τριαντάφυλλε, όπως σε αποκαλούν οι φίλοι σου, ποια ήταν τα αρχικά σας κίνητρα στην «εμπλοκή» σας με τα Αυτοδιοικητικά θέματα;
-Αγαπητέ Γιώργο, θα μου επιτρέψεις να σε αποκαλώ κι εγώ με το μικρό σου όνομα, μη ψάχνεις για κίνητρα ή ιδιοτέλεια, μακριά αυτά από εμένα.
Από νεαρός είχα πάντα τη σκέψη μου στραμμένη στα κοινά ζητήματα, είτε ως σπουδαστής, είτε ως Πολίτης. Αυτό οφείλεται, είχα την τύχη αν το θέλεις διαφορετικά, να είμαι γόνος ενός «Αγωνιστή πατέρα», του μπάρμπα Πέτρου. Του οφείλω το μεγάλωμα μου με αρχές και αξίες, όπως η αγάπη για τους συνανθρώπους μου, η αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκα, η φιλοπατρία, η Δημοκρατία στο σκέπτεσαι. Του οφείλω επίσης και μια σειρά άλλες ιδιότητες που με επιφόρτισε, όπως η επιμονή για την επίτευξη του στόχου, η αποτελεσματικότητα στη δράση, η συναδελφικότητα στη συμπεριφορά, ο διαλεκτικός ορθολογισμός, παράλληλα με την ρεαλιστική ανάλυση στη σκέψη. Δεν θα πω αν είμαι ευγενής η καλός Χριστιανός, αυτά κρίνονται από τους άλλους, θέλω όμως να πιστεύετε για μένα πως αντιμετωπίζω όλους τους συνανθρώπους μου με σεβασμό. Όλοι εκπληρούν μια αποστολή.
Με αυτά λοιπόν ως «background» δε θα μπορούσα να μην ασχοληθώ με την όμορφη περιοχή που θα αποτελούσε τον τόπο όπου θα εναπόθετα τα «οικογενειακά μου όνειρα», την Ανθούσα.
‘Ετσι λοιπόν από το 1997, με βλέπετε ως Κοινοτικό Σύμβουλο και από το 2007 έως το 2010 ως Κοινοτάρχη της περιοχής. Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν την περίοδο αυτή ως την «Χρυσή περίοδο της Ανθούσας» για τις έως τότε επικρατούσες συνθήκες.
Δημ: Διαμένετε στην τέως κοινότητα Ανθούσας που μαζί με τους τ. Δήμους Παλλήνης και Γέρακα συγκροτούν τον «Καλλικρατικό Δήμο Παλλήνης». Μπορείτε με συνοπτικό τρόπο να μας περιγράψετε τις ωφέλειες ή τα προβλήματα που θα μπορούσαν να αποδοθούν σε αυτή την Ένωση;
-Η Ένωση αυτή καθ’ αυτή με την έννοια της μεγιστοποίησης των δυνατοτήτων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων δεν είναι κακή.
Ο κατακερματισμός υπηρεσιών, των κονδυλίων και ο πολλές φορές άκρατος τοπικισμός, δεν θα μπορούσαν να συνεχίζονταν σε μια χώρα με ευρωπαϊκούς προσανατολισμούς. Ωστόσο από την άλλη ο αδοκίμαστος γιγαντισμός των Δήμων, επιφέρει και αυτός μια σειρά προβλημάτων στη διοίκηση. Για να γίνω ίσως πιο κατανοητός. Έχουμε στην περίπτωση μας, μια ανισομερή πληθυσμιακά Ένωση. Πως λοιπόν θα καθοριστούν τα κριτήρια Ανάπτυξης, στην μια ή στην άλλη ενότητα αν δεν προσδιοριστούν με θαρραλέα σκέψη, πιο πάνω από τις πιθανές ντοπιοσκοπιμότητες, οι δυνατότητες και ο σκοπός ύπαρξης της κάθε Γειτονιάς, Συνοικίας, Ενότητας, στα πλαίσια μιας ενιαίας δημοτικής αντίληψης;
Εδώ απαιτούνται η γνώση, η πολιτική βούληση, η αποστασιοποίηση από αγκυλώσεις στην οικογενειοκρατία, ή στις παλιές καταστροφικές πολιτικές συνήθειες που με μια λέξη τις αποκαλούμε «μαυρογιαλουρισμούς».
Απαιτείται η διαμόρφωση και εκλογή μιας ισχυρής δημοτικής ομάδας, αντιπροσωπευτική -όχι απαραίτητα κατά ποσόν- των γεωγραφικών διαμερισμάτων, η οποία με επιστημονική ανάλυση να συμπεράνει για τα κέρδη και τις ωφέλειες από τους πολεοδομικούς προσδιορισμούς και τις στοχεύσεις που αυτοί πρέπει να εξυπηρετούν.
Σήμερα μετά από μια επταετία διοίκησης Ζούτσου δεν έχει ξεκαθαριστεί στο τι επιζητείται για το κάθε γεωγραφικό κομμάτι. Ρίχνονται χρήματα «ατάκτως ριμμένα» κυρίως όπως γνωρίζουμε για ψηφοθηρεύσεις και επανεκλογές.
Μπερδεμένες χρήσεις γης, με τις αντιπαραθέσεις που αυτές δημιουργούν στους ιδιοκτήτες και κατοίκους, απροσδιόριστα ή αβοήθητα ακόμη τα δημόσια σημεία αναφοράς (φόρουμ της Πόλης), απροστάτευτοι οι δημόσιοι χώροι, σε πλήρη υποβάθμιση τα πάρκα που κάποτε με δυσκολότερες συνθήκες φροντίζαμε. Κατεστραμμένα δημόσια σημεία, από την αδιαφορία ή μάλλον την ανυπαρξία διοικητικών δυνατοτήτων και Πολιτικού οράματος, που θα τα ιεραρχούσε με ρεαλισμό και θα τα αντιμετώπιζε με ορθολογισμό.
Θα σου πω ένα απλό παράδειγμα. Διαλαλείς πως χρηματοδοτείσαι με 2.000.000 ευρώ για παιδικές χαρές. Πολύ ωραία. Έστω αξιολογείς πως αυτό προέχει και δεν υπάρχουν άλλα σοβαρότερα σε αυτή τη περίοδο. Να το ειρωνευτώ; Όχι δεν το συνηθίζω. Έχεις φροντίσει αυτές τις νέες κατασκευές που στοιχίζουν τόσα χρήματα να τις προφυλάξεις με κάποιο τρόπο;
Άλλο ένα παράδειγμα. Ανανεώνεις την άσφαλτο σε αρκετούς δρόμους και το προπαγανδίζεις ως επίτευγμα. Μάλιστα. Δεν περνάει ένας μήνας κι έρχεται το φωταέριο που τόσα μας είπες και τους κόβει αποκαθιστώντας τις τομές με τα γνωστά μπαλώματα.
Αστεία πράγματα.
Μα από τον Δήμαρχο περιμένεις τον σωστό συντονισμό και όχι να ρίχνει τα βάρη της ευθύνης στις εργολαβίες…
Δεν υπάρχει ΟΡΑΜΑ αγαπητέ φίλε Γιώργο, αλλά δεν υπάρχει και διοικητική Ικανότητα όσον αφορά στον συγκεκριμένο Δήμαρχο, μιλάω για τον Θανάση Ζούτσο. Να σου αναφερθώ σε οικονομικής φύσεως σκάνδαλα που εξελίχθηκαν κάτω από τη μύτη του, από συνεργάτες του; Θα τα αντιμετωπίσει η δικαιοσύνη αυτά, αλλά αναφέρομαι για να σου δείξω το διοικητικό του έλλειμμα.
Δημ: Επτά μήνες προ των νέων Αυτοδιοικητικών εκλογών, θεωρείτε ότι έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για την αλλαγή στην διοίκηση του Δήμου; Αν δεν κάνω λάθος ο νυν Δήμαρχος εξαντλεί την δεύτερη θητεία του στον Δήμο σας.
-Όλα λένε και συνηγορούν πως αυτός ο Δήμαρχος και ο κλειστός πυρήνας του, πρέπει να φύγουν. Έχουν δώσει ότι μπορούν, έχουν στερέψει Ιδεών.
Ξέρεις όταν ανανεώνεται μια κατάσταση ανανεώνονται και οι ιδέες, υπάρχει επανεκκίνηση, υπάρχει ενθουσιασμός, υπάρχει μια νέα «παραγωγική δράση». Είμαι υποστηρικτής, του ότι ωρίμασαν τα πράγματα για ανανέωση, αλλά δεν θα μηδενίσω την δράση του Θανάση, όπως αυτός έκανε με τους «γκαιμπελιστές» του για τους προκατόχους του. Δεν θέλω να λέω ΑΠΕΤΥΧΕΣ, γιατί πιστεύω πως όλοι αρχικά θέλουν κάτι να δώσουν και κάτι δίνουν. Στην πορεία έρχεται η φθορά, η κουτοπονηριά, η «ιδρυματοποίηση» και η αγκύλωση στην καρέκλα. Λοιπόν Γιώργο θα σου το πω όσο πιο απλά μπορώ.
Οι συνθήκες είναι ώριμες αλλά τα αντιπολιτευόμενα στελέχη μάλλον όχι για την Αλλαγή στον Δήμο.
Δημ: Από κάποιες τελευταίες αναρτήσεις σας στο διαδίκτυο, προκύπτουν κάποια συμπεράσματα περί δικής σας καθόδου. Θα μπορούσαν να θεωρηθούν βάσιμα;
-Ναι. Δεν το επεδίωκα αλλά οι συνοδοιπόροι μου αποδεικνύονται αδιάφοροι στα τελευταία καλέσματα μου για ενότητα του μεγάλου μπλοκ δυνάμεων του Κεντρώου χώρου. Ο καθένας από τους μέχρι τώρα ιθύνοντες, καθορίζει μάλλον με προσωπικά κριτήρια την πορεία του σε αυτές τις εκλογές και αυτό δεν μπορώ να το επιτρέψω. Γνωρίζεις Γιώργο πως εκφράζω την Τοπική Δύναμη της Ν.Δ. που πολύ σύντομα θα είναι κυβέρνηση στην χώρα μας. Δεν μπορεί λοιπόν στον δήμο μας, οι δυνάμεις μας, αυτές που θα βγάλουν κυβέρνηση, να λειτουργούν αντιφατικά στη περιοχή μας, εκλέγοντας ένα φθαρμένο πρόσωπο για τρίτη τετραετία.
Επίσης πρέπει να σου επισημάνω και το νέο διαμορφωμένο πολιτικό πλαίσιο που απαιτείται πια, για την συνεργασία των μερών-δυνάμεων, σε επίπεδο Δημ. Συμβουλίου. Αναφέρομαι στην Απλή Αναλογική.
Άρα λοιπόν είναι αναγκαία όσο ποτέ η διαμόρφωση μιας ισχυρής κεντρώας δημοτικής ομάδας που θα αποτελέσει τον κορμό στη νέα Διοίκηση του Δήμου και θα συνεργαστεί με όποιον από την παλιά διοίκηση αποδεχτεί το Νέο κλίμα, τις νέες σχέσεις, τις νέες προοπτικές.
Σας βλέπω, νομίζω είστε έτοιμος να μου πείτε και με την Αριστερά; Σε προλαβαίνω λοιπόν και σου λέω πως σε επίπεδο τοπικών στελεχών βρίσκουμε κάποιους δίαυλους επικοινωνίας.
Κ. Κουτσικούρη οι δικές μας εντυπώσεις από την ολιγόωρη παραμονή μας στον εργασιακό σας χώρο, μας δημιουργούν την εικόνα του σοβαρού στελέχους με στιβαρότητα στις εντολές του, με απόλυτη επαγγελματική συνέπεια, του απόλυτου γνώστη, του ανθρώπου που ξέρει τι επιζητάει και πώς να το πετυχαίνει. Αυτές οι ιδιότητες θα μπορούσαν να αντανακλούν στο πρόσωπο σας και ως Δήμαρχος μιας περιοχής με 70.000 κατοίκους;
-Μα αν ισχύουν αυτά που ισχυρίζεστε για μένα και σας ευχαριστώ ειλικρινά, είναι δυνατόν να είμαι άλλος άνθρωπος ως Δήμαρχος; Αντιθέτως οι ευθύνες είναι πολλαπλώς μεγαλύτερες και επιβάλλεται να δουλέψεις πάση δυνάμει για την αποτύπωση μιας Ιστορικής περιόδου που θα έχει μοιράσει χαμόγελο, αισιοδοξία και ποιότητα ζωής στους συγχρόνους.
Δημ: Κ. Κουτσικούρη σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στους στόχους σας, που στο λίγο αυτό διάστημα της παραμονής μας, παρατηρώντας και την «γλώσσα του σώματος», έχουμε πειστεί πως θα είναι πραγματικά προς την κοινή
ωφέλεια.