Header Ads

http://www.donatos.gr/

http://www.ottolina.gr/ http://www.newspallinis.gr/p/contact.html

Ευαγγελία Τσομάκη:"Λυπάμαι για το χάλι του δήμου μας και κυρίως για την ανοργανωσιά του"...Όλοι όσοι ζούμε σ αυτόν τον τόπο, θεωρούσαμε πάντα ευλογία τον ερχομό του χιονιού. Μετά την Πρωτοχρονιά η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεπε, ακραίες θερμοκρασίες και χιόνια παντού.


Τα φαινόμενα ξεκίνησαν από όλη την άλλη Ελλάδα και στο τέλος εμφανίστηκαν τα χιόνια και εδώ. Ως εκ τούτου, είναι αδιανόητο αυτό που ζήσαμε και ζούμε το τελευταίο 24ωρο!!
 Ο μηχανισμός του δήμου μας «πιάστηκε» στον ύπνο..
 Με σπασμωδικές και αποσπασματικές ενέργειες, προσπαθούν οι υπεύθυνοι να γλυτώσουν την οργή του κόσμου. Σαν να μην έφθαναν αυτά που βιώνουμε, επιστρατεύθηκαν τις τελευταίες ώρες εξωτερικά εκχιονιστικά μηχανήματα, στήθηκε δε ως και νυχτερινή προπαγάνδα με  τον Δήμαρχο, που έδειχναν νυχτερινούς καθαρισμούς των δρόμων.
Σήμερα τις πρώτες ήρες μετά τη χιονόπτωση διαπιστώνουμε ότι: 
Ο Δήμος Παλλήνη  σε όλο το εύρος του, με τους περισσότερους δρόμους να είναι αδιάνοικτοι ή μισοανοιγμένοι, αφού ούτε αλάτι επιτρέπεται να ριχθεί ούτε μπορεί να αφαιρεθεί ο πάγος. Τα περισσότερα πεζοδρόμια να είναι αδιάβατα για τους πεζούς και τα διάφορα πάρκινγκ και οι θέσεις στάθμευσης γεμάτες χιόνι. Η πολυδιαφημισμένη και ακριβοπληρωμένη «συμπαράσταση του δημάρχου», πολύ κατώτερη των προσδοκιών των δημοτών!!! Υπάρχουν  οικισμοί που οι δρόμοι πρόσβασης δεν έχουν διανοιχθεί , με κίνδυνο να είναι αδύνατη η αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων αναγκών των ανθρώπων που ζούνε εκεί.
Σε όλες τις δημοτικές ενότητες και τους οικισμούς οι εσωτερικοί δρόμοι θα αργήσουν πολύ να καθαρισθούν. Τα σκουπίδια γεμίζουν τους δρόμους, αφού υπάρχει δυσκολία ή και αδυναμία αποκομιδής . Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν εδώ και 24 ώρες οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι οι πλέον ιδανικές για τους μηχανισμούς παρέμβασης του δήμου και της Περιφέρειας.
Ως τοπικός  σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης διαπιστώνω  ιδίοις όμμασι αυτά τα προβλήματα, κατανοώ τον θυμό των δημοτών και λυπάμαι  για το χάλι του δήμου μας και κυρίως για την ανοργανωσιά του.
Ελπίζω το ίδιο να νοιώσουν, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και οι κατέχοντες τα διάφορα αξιώματα και να επικεντρώσουν άμεσα τις ενέργειές τους στην δύσκολη καθημερινότητα των συμπολιτών μας με έργα και όχι μόνο με λόγια, φωτογραφίες και επικοινωνιακά παιγνίδια.
Εκτιμώ ιδιαίτερα τις προσπάθειες που έκαναν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, τόσο στον Δήμο όσο και στην Περιφέρεια. Δυστυχώς,όμως δεν αρκούν..
Η ανοργανωσιά και η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής είναι τέτοια που εδώ και πέντε  χρόνια (!) δεν μπορεί να επισκευάσει το ειδικό πολυμηχάνημα του Δήμου, της πρώην κοινότητας Ανθούσας, που χρησιμεύει ακριβώς για τέτοιες καταστάσεις! Και φυσικά, η δικαιολογία έτοιμη: “δεν φταίμε εμείς, φταίνε άλλοι”…
Εγώ προτείνω (και πάλι…) στη διοίκηση του Δήμου:
  • να επικαιροποιήσει τα σχέδια αντιμετώπισης φυσικών και άλλων καταστροφών του Δήμου, έτσι ώστε ο κάθε εμπλεκόμενος να γνωρίζει τον ρόλο του και τις αρμοδιότητές του. Βγήκε πάλι o Δήμαρχος στα τηλεοπτικά κανάλια και στα ραδιόφωνα και έλεγε ό,τι του κατέβαινε στο κεφάλι.
  • να επικαιροποιήσει τα μνημόνια ενεργειών που περιγράφουν τις προβλεπόμενες ενέργειες που πρέπει να κάνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι σε κάθε φάση αντιμετώπισης ενός έκτακτου φαινομένου.
  • να ενισχύσει το προσωπικό του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με εξειδικευμένους συνεργάτες (από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα).
  • να ελέγξει την κατάσταση του αλατιού που έχει στις αποθήκες και να προμηθευτεί άμεσα την απαραίτητη ποσότητα που επιπλέον χρειάζεται, να συντηρήσει τα μηχανήματα που διαθέτει και να έχει σε ετοιμότητα άλλα μηχανήματα που μπορούν να επιστρατευτούν από ιδιωτικά συνεργεία.
  • να συνεννοηθεί με σωματεία επαγγελματιών, συνοικιακούς συλλόγους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση έκτακτων φυσικών φαινομένων. Να τους εντάξει στον σχεδιασμό, έτσι ώστε να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και να εξασφαλίσει εξοπλισμό και καύσιμα για λογαριασμό τους.
  •  
Η πολιτική προστασία χρειάζεται τη συνεργασία και την ενότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων, γιατί σε τελική ανάλυση αφορά την προστασία της ανθρώπινης ζωής!!!!!
Τι δεν καταλαβαίνετε δήμαρχε και κύριοι της εξουσίας???