Header Ads

http://www.donatos.gr/

http://www.ottolina.gr/ http://www.newspallinis.gr/p/contact.html

Τσoμάκη Ευαγγελία : Κύριε δήμαρχε λυπάμαι που βγαίνω προφητική σε θέματα μείζονος σημασίας για τους δημότες αυτού του Δήμου!!

κ. Τσoμάκη Ευαγγελία


Κύριε δήμαρχε και κύριοι της δημοτικής αρχής.


Λυπάμαι που βγαίνω προφητική σε θέματα μείζονος σημασίας για τους δημότες αυτού του Δήμου!!

Αναφέρομαι για την ασφάλεια της ζωής τους, της περιουσίας τους και ότι άλλο επικίνδυνο μπορεί να επιφέρουν τα εγκληματικά στοιχεία που έχουν «λαβώσει» το Δήμο μας!!

Θυμάστε ασφαλώς το ψήφισμα που είχα φέρει( πριν 2 χρόνια!!) για το τμήμα του Τ.Α Παλλήνης!!!

Θυμάστε τα επιχειρήματα που είχα αναγράψει σε αυτό το ψήφισμα και που ενώ το Τοπικό Συμβούλιο της Ανθούσας το είχε αποδεχτεί ψηφίζοντας το ομόφωνα, σε αντίθεση, το Τοπικό Συμβούλιο Παλλήνης(!!!!) και κάνοντας μάλιστα χρήση της διπλής ψήφου του ο Πρόεδρος… το απέρριψε!!!
Τώρα ΕΣΕΙΣ και μετά από τόσα χρόνια και μετά από σωρεία παραβατικών ενεργειών, ληστειών και κλοπών, πείτε μας…. Τι ενέργειες κάνατε επί της ουσίας για την επίλυση όλων των προαναφερόμενων προβλημάτων???

Αφήσατε, δυστυχώς, τον δήμο ανοχύρωτο…


Το  ψήφισμα για την μη ενοποίηση των αστυνομικών τμημάτων του Δήμου Παλλήνης

Τσoμάκη Ευαγγελία Παλλήνη 15 / 03 /2017

Τοπικός Σύμβουλος
Δ/Ε Ανθούσας
ΚΙΝ:6974778837
Email:tsomakievi@gmail.com

Προς:
Γραφείο Δημάρχου Παλλήνης
Υπόψη Δημάρχου κ Αθανασίου Ζούτσου
Κοινοποίηση:
Στα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Θέμα: Ψήφισμα κατά της ενοποίησης των αστυνομικών τμημάτων του Δήμου Παλλήνης.

Κύριοι,
Κύριε Δήμαρχε και κύριοι της Δημοτικής Αρχής

Πρέπει με μια νέα αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου μας να είναι άμεση και με ομόφωνο ψήφισμα κατά της ενοποίησης των αστυνομικών τμημάτων, με αίτημα να παραμείνουν και τα δύο αστυνομικά τμήματα που λειτουργούν σήμερα στο Δήμο μας, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής μας και της μεγάλης έκτασης του Δήμου μας.

Πρέπει και οφείλουμε να δράσουμε και να αντιδράσουμε άμεσα όπως και οι περιφερειακοί Δήμοι.
Το αίσθημα της ανασφάλειας είναι ήδη διάχυτο στους κατοίκους του Δήμου μας, μιας και η στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων σε ανθρώπινο δυναμικό είναι ανεπαρκής. 

Ενώ, λοιπόν, το αίτημα πολιτών και φορέων είναι η επάνδρωση των τμημάτων με επιπλέον προσωπικό, το Υπουργείο αποφασίζει να αφήσει στο έλεος των εγκληματιών και των κακοποιών τους κατοίκους των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου μας, να ενισχύσει το αίσθημα ανασφάλειας και να αφήσει ανυπεράσπιστους τους πολίτες και τις περιουσίες τους απέναντι σε κάθε πράξη ανομίας.

Σαφώς και γνωρίζετε, όπως οφείλετε, ότι η εγκληματικότητα στο Δήμο μας αυξήθηκε επικίνδυνα από κλοπές αλλά και εγκλήματα.

Σας υπενθυμίζω και προτείνω με την επιστολή μου αυτή κ. Δήμαρχε:


Οι κάτοικοι του Δήμου Παλλήνης δεν είναι πολίτες δεύτερη κατηγορίας. Απαιτούμε από εσάς να επανεξετάσετε το θέμα της προτεινόμενης συγχώνευσης των αστυνομικών τμημάτων στον Δήμο μας. Ως Δημοτική Αρχή, πρέπει να είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας, στη διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματός τους, για παραμονή των αστυνομικών τμημάτων, επαρκή στελέχωση τους ώστε η ζωή και η περιουσία του σαν μην διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Σας δηλώνω ότι θα με βρείτε απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της ζωής και της καθημερινότητας των συνδημοτών μας.

Σας παραθέτω ψηφίσματα περιφερικών Δήμων:

Επανεξέταση του σχεδιασμού για τα αστυνομικά τμήματα του Δήμου Σαρωνικού.
Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών / Προστασίας του Πολίτη του Δημάρχου Σαρωνικού κ. Σωφρόνη Γ. με τον Γεν. Γραμματέα κ. Αναγνωστάκη Δ. και παραδόθηκε η απόφαση υπ’ αριθμόν 29/17 του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου είχε ληφθεί κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου με αίτημα να παραμείνουν και τα δύο αστυνομικά τμήματα που λειτουργούν σήμερα, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής μας και της μεγάλης έκτασης του Δήμου.

Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου αποφάσισε να προβεί σε επανασχεδιασμό της λειτουργίας των Α.Τ. πανελλαδικά, ωστόσο ο σχεδιασμός για το Δήμο Σαρωνικού δεν μας βρίσκει σύμφωνους και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής μας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Υπήρξε δέσμευση του Γεν. Γραμματέα, για επανεξέταση του σχεδιασμού για το Δήμο Σαρωνικού και παραμονής της λειτουργίας των τμημάτων ως έχει σήμερα.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιστράτηγος Καραμαλάκης Μ. Επιτελάρχης Α.Ε.Α., ο Αντιστράτηγος Μπάκας Α. Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μπακολας Δ., ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καλυβίων κ. Κολαξής Γ., και ο Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Τζιβίλογλου Γ.

Ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος επιμένει στην μη ενοποίηση των αστυνομικών τμημάτων.
Νέα αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων-Αρτέμιδος με ομόφωνο ψήφισμα κατά της ενοποίησης των αστυνομικών τμημάτων Σπάτων-Αρτέμιδος (καταργείται το δεύτερο) και με κύριο επιχείρημα, Στο ψήφισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων: "Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο πνεύμα και την ουσία του Π.Δ. 17/2017 που αφορά στην «Αναδιάταξη- αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας » διότι θεωρεί ότι: Δεν έχει ληφθεί υπόψη η ανθρωπογεωγραφία του Δήμου Σπάτων- Αρτέμιδα.

Εισηγούμαι ψήφισμα για την μη ενοποίηση των αστυνομικών τμημάτων του Δήμου Παλλήνης

« Πρέπει και οφείλουμε να δράσουμε και να αντιδράσουμε άμεσα όπως και οι περιφερειακοί Δήμοι, με ομόφωνο ψήφισμα κατά της ενοποίησης των αστυνομικών τμημάτων, με αίτημα να παραμείνουν και τα δύο αστυνομικά τμήματα που λειτουργούν σήμερα στο Δήμο μας».
Το αίσθημα της ανασφάλειας είναι ήδη διάχυτο στους κατοίκους του Δήμου μας, μιας και η στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων σε ανθρώπινο δυναμικό είναι ανεπαρκής. 

Ενώ, λοιπόν, το αίτημα πολιτών και φορέων είναι η επάνδρωση των τμημάτων με επιπλέον προσωπικό, το Υπουργείο αποφασίζει να αφήσει στο έλεος των εγκληματιών και των κακοποιών τους κατοίκους των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου μας, να ενισχύσει το αίσθημα ανασφάλειας και να αφήσει ανυπεράσπιστους τους πολίτες και τις περιουσίες τους απέναντι σε κάθε πράξη ανομίας.

Σαφώς και γνωρίζετε, ότι η εγκληματικότητα στο Δήμο μας αυξήθηκε επικίνδυνα από κλοπές αλλά και εγκλήματα.

Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 7/2017 που ορίζει νέα διάρθρωση υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, μειώνεται δραστικά η παρουσία Αστυνομικών Τμημάτων στο δήμο μας καθώς προβλέπεται ένα μόνο Τμήμα Ασφάλειας και ένα Αστυνομικό Τμήμα για όλο το δήμο Παλλήνης (Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνη).

Για το πόσο εξωφρενική είναι η πρόβλεψη του εν λόγω Π.Δ αρκεί να σας υπενθυμίσουμε ότι είμαστε ένας δήμος με έκταση 31.000 περίπου στρεμμάτων, που αντιστοιχεί σε έκταση εξαπλάσια αυτής του δήμου Καλλιθέας.

Σε πρακτικούς όρους, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά σημεία μεταξύ Ανθούσας, Γέρακα και Παλλήνης που απέχουν μεταξύ τους περισσότερα από 3,5 χιλιόμετρα. Για λόγους σύγκρισης, ο Δήμος Παλλήνης απέχει από το Αστυνομικό Τμήμα της Αγ. Παρασκευής 4 χιλιόμετρα! Ποιος διανοείται να αστυνομεύεται ο Δήμος Παλλήνης από την Αγ. Παρασκευή;
Το Τοπικό Συμβούλιο της Δ.Ε Παλλήνης, Δήμου Παλλήνης εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο πνεύμα και την ουσία του Π.Δ. 17/2017 που αφορά στην «Αναδιάταξη- αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας διότι θεωρεί ότι πρέπει με μια νέα αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου μας να είναι άμεση και με ομόφωνο ψήφισμα κατά της ενοποίησης των αστυνομικών τμημάτων, με αίτημα να παραμείνουν και τα δύο αστυνομικά τμήματα που λειτουργούν σήμερα στο Δήμο μας, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής μας και της μεγάλης έκτασης του Δήμου μας.

Δεν έχει ληφθεί υπόψη η ανθρωπογεωγραφία του Δήμου Παλλήνης. Με έκταση 31.000 στρεμμάτων (υπερεξαπλάσια αυτής της Καλλιθέας και τριπλάσια αυτής του Περιστερίου) και με τεράστια εποχική πληθυσμιακή διακύμανση (το καλοκαίρι ο πληθυσμός της περισσότερος του χειμερινού και λόγω ότι ο Δήμος είναι ένας από τους αναπτυσσόμενους της Αν. Αττικής ο πληθυσμός αυξάνετε με γοργούς ρυθμούς).

Η πρόταση οδηγεί στην κατάσταση όπου θα υπάρχουν πολλοί πολίτες του δήμου που θα βρίσκονται σε απαγορευτική απόσταση από το Αστυνομικό Τμήμα! Είναι προφανές ότι αυτό θα επιφέρει μια κατακόρυφη πτώση στο επίπεδο ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών του Δήμου μας.

Για τους παραπάνω λόγους, προτείνω να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο μας ψήφισμα διαμαρτυρίας για το συγκεκριμένο θέμα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και αφετέρου ζητώντας τη διόρθωση των προβλέψεων του Π.Δ 7/2017 σε ό,τι αφορά τη μείωση των Αστυνομικών Τμημάτων στο Δήμο Παλλήνης και να διοργανώσει διάφορες δράσης διαμαρτυρίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια