Header Ads

http://www.donatos.gr/

http://www.ottolina.gr/ http://www.newspallinis.gr/p/contact.html

Η ΛΥΓΕΡΗ ΖΩΧΙΟΥ υποψήφια τοπική σύμβουλος Παλλήνης "ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚHΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΟΣ"    


Γνωρίζοντας τον κίνδυνο που διατρέχω στις μέρες μας να χαρακτηριστώ στην καλύτερη των περιπτώσεων ρομαντική και στην χειρότερη ουτοπική, θα  επιχειρήσω να μιλήσω για το όραμα στην πολιτική.


 Στην πολιτική, την τέχνη του εφικτού κατά πολλούς, στην πολιτική την τέχνη του εφικτού με όραμα, κατ’ εμέ. Γιατί τι είναι η πολιτική όταν δεν εμπνέεται από οράματα;

Και τι είναι ο πολιτικός όταν δεν ψηλώνει πάνω απ’ όλους για να δει μπροστά απ’ όλους κρατώντας όμως πάντα τα πόδια του στέρεα στη γη ανάμεσα σε όλους;

Τα  χρόνια της ζωής μου σ’ αυτήν την προικισμένη χώρα του πολιτισμού, των φιλοσόφων, των ποιητών μα και της πολιτικής  με δίδαξαν πως ο πολιτικός θα πρέπει να ξέρει να ψηλώνει όταν πρέπει και να χαμηλώνει όταν χρειάζεται.

Όπως και ο καθένας από μας, καθώς όλοι μας είμαστε όντα πολιτικά και ο άνθρωπος, ως πολιτικό ον, από τη φύση του αποζητά την συλλογικότητα. Η πολιτεία λοιπόν που το άτομο εντάσσεται, κρίνεται υπεράνω οποιασδήποτε ατομικότητας.

Το κοινό καλό όπως θα λέγαμε απλούστερα. Και ο πολιτικός καλείται αυτό να υπηρετήσει.

Να χαμηλώνει για να αφουγκράζεται τα προβλήματα των συμπολιτών του αλλά και να ψηλώνει όταν χρειάζεται να ηγηθεί και να πρωτοστατήσει σε δίκαιες και εφικτές αλλαγές και διεκδικήσεις.

Kαλούμαστε λοιπόν κάποιοι να ψηλώσουμε και κάποιοι να χαμηλώσουμε για χάρη του καλού του τόπου μας.

Αν θεωρούμε πως έγιναν λάθη και θέλουμε να τα διορθώσουμε ας υπερβούμε την πεπατημένη κι ας υψωθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Και ας μην ξεχνάμε πως οι μεγάλες αλλαγές στην ιστορία της ανθρωπότητας  γεννήθηκαν από ανάγκη και πραγματοποιήθηκαν με όραμα.

Προσωπικά δεν επεδίωξα ποτέ την υπέρμετρη δημοφιλία και δεν θυσίασα κάτι γι’ αυτήν. Πάντα όμως είχα την γνώμη μου και το θάρρος να την εκφράζω καθώς στις δημοκρατίες αυτός θεωρώ πως είναι ο σκοπός και αυτό πιστεύω πως είναι το καθήκον μου ως πολίτης και ως υποψήφια τοπική σύμβουλος και αυτό κρίνω σωστό να συνεχίσω να κάνω.

Καλώ λοιπόν όλους όσους θέλουν να συμπορευτούμε για να κάνουμε τον τόπο που ζούμε καλύτερο και την καθημερινότητά μας πιο ποιοτική.

Η παρουσία μου θα είναι πάντα εκεί για έναν καλό και δίκαιο αγώνα με Όραμα, με Αλήθεια, Διαφάνεια, Αποτελεσματικότητα.


Η ΛΥΓΕΡΗ ΖΩΧΙΟΥ δηλώνει πως συστρατεύεται με τον επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΘΟΥΣΑ-ΓΕΡΑΚΑΣ- ΠΑΛΛΗΝΗ- ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ»  του υποψήφιου Δημάρχου Παλλήνης Παναγιώτη Μερτύρη.


Η ΛΥΓΕΡΗ ΖΩΧΙΟΥ  ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ 

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα και είναι κάτοικος Παλλήνης από το 1994.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου καθώς και κάτοχος του διπλώματος Proficiency του Cambridge και του Clobal Intermediate.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Επιμελητών Ανηλίκων και Έρευνας Μάρκετινγκ και Αγοράς και σεμινάριο διδασκαλίας της Αγγλικής (Teacher's training course) στο Βρετανικό Συμβούλιο.

'Εχει διδάξει Αγγλικά επί τετραετία στα φροντιστήρια Όμηρος και έχει παραδώσει μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και Αγγλικών.

Διετέλεσε Γραμματέας και τώρα Μέλος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Παλλήνης καθώς και εκπρόσωπος του Συλλόγου στην Ένωση Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του δήμου Παλλήνης επί πενταετία.

Μέσα απ' αυτή της τη θέση και ως τρίτεκνη μητέρα προσπαθεί να αναδείξει την χρησιμότητα της ύπαρξης σχολικού ψυχολόγου στις σχολικές μονάδες καθώς θεωρεί πως θα βοηθήσει αποτελεσματικά στην επίλυση σοβαρών προβλημάτων συμπεριφοράς (bulling, μαθησιακές δυσκολίες κ.α) των μαθητών που παρατηρούνται και βαίνουν δυστυχώς αυξανόμενα στα πλαίσια του σχολείου και γενικότερα.

Είναι επίσης συγγραφέας του παιδικού παραμυθιού ''Τεμπελίγκ το ξωτικό που όλο βαριόταν''. Ασχολείται ερασιτεχνικά με την ζωγραφική και έχει δημοσιεύσει ποιήματα και πίνακές της καθώς και άρθρα στα site της Παλλήνης και σε λογοτεχνικά και ενημερωτικά site.

Tην απασχολεί έντονα η καλυτέρευση της καθημερινότητας όλων των παιδιών του Δήμου μας που οφείλει να είναι φιλόξενος και να τους προσφέρει πολλαπλές και δημιουργικές δραστηριότητες (πολυχώροι δραστηριοτήτων αναψυχής και έκφρασης, καθιέρωση εκδηλώσεων κ.λ.π.) και επιθυμεί να προσπαθήσει γι' αυτό καθώς τα παιδιά αποτελούν το μέλλον που πρέπει να φροντίσουμε με ΑΛΗΘΕΙΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔεν υπάρχουν σχόλια