Header Ads

http://www.donatos.gr/

http://www.ottolina.gr/ http://www.newspallinis.gr/p/contact.html

ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ: Ασπίδα προστασίας των ΑμεΑ, η κοινωνική αλληλεγγύη!!

Ο Γιάννης Ορφανίδης, ένας νέος,
σύγχρονος πολιτικός με εμβληματική μορφή
«Δεν υπάρχουν ιδέες, υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει», λέει ο Ν. Καζαντζάκης
.

Μορφές εμβληματικές που στέκονται ορθές σαν φωτεινά σύμβολα!

Ένας νέος, σύγχρονος πολιτικός με εμβληματική μορφή!!ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Ο Γιάννης Ορφανίδης, ένας νέος άνθρωπος με πάθος για τον συνάνθρωπό του, με ιδέες και λύσεις για την επίτευξη του στόχου μιας καλύτερης χώρας, μιας χώρας με ανάπτυξη, μιας χώρας Ευρωπαϊκών προτύπων που οι άνθρωποι θα νιώσουν δικαιωμένοι από τις τόσες άδικες και βίαιες στερήσεις που υπέστησαν εδώ και χρόνια.

Ο Γιάννης Ορφανίδης, ανήκει στη δυναμική γενιά των νέων πολιτικών, χωρίς έπαρση και προσηλωμένος στις ιδέες του και στο κοινωνικό έργο του.

Είναι πάντα, δίπλα σε όποιον και όπου έχει την ανάγκη του, εδώ και χρόνια. Αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς, τους οποίους και σέβεται για την πολυετή τους προσφορά.

Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με τους ΑμεΑ και ασχολείται (εδώ και χρόνια) αποτελεσματικά, για την επίλυση των προβλημάτων που  τους απασχολούν! 


Όπως άλλωστε και ο ίδιος αναφέρει:

«Τώρα που πλέον νιώσαμε στο πετσί μας την κρίση, που βιώνουμε μια άνιση καθημερινότητα, που όλοι μας αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν θα επιλυθούν χωρίς την απαιτούμενη κοινωνική ευθύνη.
Χωρίς αυτήν δεν θα μπορέσουμε να είμαστε χρήσιμοι ούτε για τον εαυτό μας ούτε για τους συνανθρώπους μας». Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε ο Γιάννης Ορφανίδης τη συμπόρευσή του με το Κέντρο Εργασίας Αναπήρων «Συνεργασία Δημιουργία»

Όπως εξήγησε «μόνον αν αναπτύξουμε διάφορες μορφές συλλογικής κοινωνικής δράσης θα έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια κοινωνία που θα στηρίζεται στην αλληλεγγύη, στην προστασία, όλων των πολιτών, και κυρίως εκείνων που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες».


Μάλιστα, υπογράμμισε: «Η ανάπτυξη και η ευημερία δεν επιτυγχάνεται μόνο με τη δημοσιονομική προσαρμογή, ούτε βέβαια με τη χορήγηση φιλοδωρημάτων. Αντιθέτως, είναι συνδεδεμένη με τη θεσμοθέτηση κοινωνικών δομών που θα παρέχουν την αναγκαία υποστήριξη στους αδύναμους και αδύνατους. Και πρωτίστως στα άτομα με ειδικές ανάγκες.


Με αυτή την πεποίθηση προσπάθησα και προσπαθώ να βοηθώ με τις δικές μου δυνάμεις το αξιόλογο έργο που αποτελεί η διοίκηση του ΚΕΑ. Η συνάντησή μας στα γραφεία της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ αυτόν τον σκοπό εξυπηρετούσε.


Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες και το πάθος των συνανθρώπων μας που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, θεώρησα τουλάχιστον χρέος μου να συνδράμω στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν.


Κατά τις συνομιλίες που είχαμε με τη Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γιώργο Θωμόπουλο, ανταλλάξαμε απόψεις για τη δυνατότητα πραγματοποίησης μιας σειράς δράσεων και εκδηλώσεων στον χώρο του Μετρό του Συντάγματος, προκειμένου να προβληθούν οι αξιόλογες εργασίες και χειροτεχνίες που έχουν δημιουργήσει άτομα με αναπηρία».


Ο Γιάννης Ορφανίδης αποδεικνύει, ότι οι δημιουργικοί άνθρωποι μπορούν να ξεπερνούν τις όποιες αντικειμενικές δυσκολίες τους, προσφέροντας πλούσιο έργο τόσο στα ΑΜΕΑ, όσο και στο κοινωνικό σύνολο γενικότερα.

Ο Γιάννης Ορφανίδης, υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής με το Κίνημα Αλλαγής φαίνεται να έχει επιλέξει σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο έναν ξεχωριστό τρόπο δράσης, αποδεικνύοντάς μας ότι οι εκπρόσωποι στο Κοινοβούλιο αντί να καταφεύγουν σε μονόλογους και κούφιες διακηρύξεις, μπορούν να κάνουν κάτι πιο χρήσιμο και πραγματικά δημιουργικό.

Οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσει ο κύριος  Γιάννης Ορφανίδης, αποτελούν δείκτη μιας άλλης αντίληψης για την πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια